Evaluare Națională 2020. Ce trebuie să știe elevii care nu sunt mulțumiți de note

Peste 160 de mii de elevi au ieşit, miercuri, triumfători din sălile de clasă. Sau măcar uşuraţi că au încheiat problele din cadrul Evaluării Naționale odată cu examenul la Matematică.

Patru candidaţi au fost eliminaţi pentru că au copiat, iar alţi trei n-au fost primiţi în sală, deoarece aveau temperatură. Primele rezultate vin pe 22 iunie. Mai bine de zece mii de elevi au avut și joi emoții – au încheiat testarea cu proba de limbă maternă.

Elevii nemulţumiţi de note vor putea depunde contestaţii online.

Atenţie însă, şi pentru cererea prin e-mail exista un interval orar, care trebuie verificat. Şi, este foarte important ca părinţii să ştie că în urma contestaţiei, va rămâne ultima notă, chiar dacă va fi mai mică decât cea iniţială.

Pe lângă măsurile sanitare fără precedent, 2020 mai aduce o premieră. Numele şi prenumele candidaţilor vor fi anonime.

La finalul examenlui, fiecare elev a primit un cod care va fi folosit pentru identificarea pe fişele de rezultate. Aşadar în afară de notă pe care a luat-o el însuşi, niciun copil nu va putea şti ce calificative au obţinut ceilalţi colegi. Pe liste vor apărea în loc de nume, codul candidatului, scoala de provenienţa şi rezultatele la romana, matematica şi limba maternă.

Altfel, ar mai fi de spus și că la de-a doua probă scrisă a examenului de Evaluare Naţională, Matematica, au lipsit aproape 11 mii de elevi dintr-un total de peste 170 de mii de candidaţi înscrişi. Cel mai probabil, mulți dintre ei vor intra la examen în cea de-a doua perioadă – chiar la finalul acestei luni.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here