Foștii șefi ai Spitalului de Urgență Suceava, urmăriţi penal pentru izbucnirea focarului de coronavirus

Fostul director general şi fostul director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava sunt urmăriţi penal, alături de alţi doi suspecţi, pentru abuz în serviciu, neluarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă şi zădărnicirea combaterii bolilor, a anunţat joi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Spitalul a fost în centrul unui scandal după izbucnirea unui focar de Covid-19 în cadrul unității medicale.

Cei patru urmăriți sunt Vasile Rîmbu, fostul director general, Mircea Macovei, fostul director medical, Dorina Chirap, director de îngrijiri, și medicul Cătălina Zorescu, coordonator al Compartimentului de Prevenire a Infecțiilor, potrivit Monitorul de Suceava.

„La data de 12 iunie 2020, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de patru suspecţi, într-un dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu (…), neluarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă (…) şi zădărnicirea combaterii bolilor (…). În perioada 17 – 18 iunie, celor patru persoane le-a fost adusă la cunoştinţă calitatea de suspect”, se precizează într-un comunicat al PÎCCJ.

Conform sursei citate, cauza este instrumentată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţişti din structurile Ministerului Afacerilor Interne.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here