Directorul medical de la Victor Babeş avertizează: „Am ajuns în situaţia de la începutul stării de urgenţă. Trebuie să ne îngrijoreze”

Directorul medical Spitalului Victor Babeş, Simin Aysel Florescu, a declarat la România TV că situaţia din spitalele de fază I în lupta împotriva coronavirusului este de natură să îngrijoreze, în condiţiile în care aceste unităţi sunt ocupate la capacitate maximă şi nu mai pot primi bolnavii de coronavirus.

Avem trei tipuri de spitale în care sunt trataţi bolnavii de coronavirus. Avem spitalele de faza I, adică cele de boli infecţioase, precum Victor Babeş sau Matei Balş, spitale de fază II, cum sunt cele de pneumologie, şi spitale de suport, precum Colentina, în care sunt trataţi bolnavii de coronavirus care au şi alte afecţiuni. Sunt pline spitalele de fază I„, a declarat medicul Simin Aysel Florescu, la România TV.

Trebuie să ne îngrijoreze această situaţie. Ne asteptam sa fie o creştere a numărului de cazuri, dar de două săptămâni avem o creştere zilnică constant. Aşa am ajuns acum în situaţia de la începutul stării de urgenţă„, a mai spus spus directorul medical de la Victor Babeş.

În ultimele zile au fost peste 300 de infecţii noi cu coronavirus raportate zilnic la nivelul României, respectiv 345 de cazuri miercuri, 320 de cazuri joi şi 320 de cazuri vineri. În ceea ce priveşte locurile din spitalelele Matei Balş şi Victor Babeş pentru bolnavi, acestea sunt în total de 1.100 (Matei Balş – 650, Victor Babeş – 450), toate fiind ocupate în momentul de faţă.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here