Ar putea exploda numărul de cazuri de coronavirus la Spitalul Corabia? Zeci de cadre medicale au fost testate/ FOTO

Infirmiera din cadrul Spitalului Corabia confirmată pozitiv la coronavirus a îmbolnăvit mai multe asistente până ca ea să fie depistată cu coronavirus, și povestea ar putea să nu se sfârșească aici, pentru că se așteaptă rezultatele în cazul a zeci de cadre medicale testate pentru COVID-19.

Până ieri, existau cinci persoane bolnave, respectiv pacientul zero, adică infirmiera, și patru asistente medicale, trei dintre ele fiind internate la Spitalul Slatina și cealaltă la Spitalul Caracal, împreună cu cea care a adus virusul în unitatea medicală din Corabia.

Ar putea însă ca povestea să nu se sfârșească aici, pentru că se așteaptă rezultatele în cazul a zeci de cadre medicale testate pentru COVID-19.

Deocamdată, managementul instituției spitalicești lasă de dorit, cel puțin în privința cetățenilor care se adresează, zilnic, spitalului. După cum se poate observa în imaginea de mai jos, oamenii așteaptă cu zecile la o ușă, în picioare. Nu se respectă distanțarea socială, astfel că cei care intră în contact cu cadrele medicale și ies ar putea participa, fără voia lor, la răspândirea coronavirusului.

Conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică, de la începutul pandemiei de coronavirus și până ieri, la nivelul județului Olt cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 au ajuns la 153.

Dintre acestea, 109 persoane dintre au fost declarate vindecate și externate din unitățile spitalicești.

Datele oficiale mai arată că în izolare la domiciliu sunt, în prezent, 3.704 persoane, iar în carantină – 26 de persoane.

Oltul a înregistrat, până acum, și nouă decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here