În Olt sunt peste 190 de infectări cu COVID. Autoritățile au raportat doar 187. Care este explicația? Primele cazuri într-o localitate

Oltul se confruntă, sâmbătă, 27 iunie, cu un număr mai mare de persoane infectate cu coronavirus decât cel raportat, tot azi, de autorități. Ce se întâmplă?

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, sâmbătă, că, de la începutul epidemiei de coronavirus, în Olt numărul persoanelor infectate a ajuns la 187. De fapt, numărul îmbolnăvirilor a depășit 190 de persoane. Asta pentru că, azi, au fost depistate încă patru cazuri apărute în orașul Potcoava, primele din localitate. De asemenea, în spital mai sunt internate încă două persoane suspecte pentru care se așteaptă rezultatele de laborator.

Anunțul a fost făcut chiar de primarul din Potcoava, Emanuel Enăchioaia, care a decis închiderea târgului din localitate pentru o perioadă de două săptămâni.

„În calitate de președinte al Comitetului Local de Urgență, vă informez că azi au fost confirmate patru cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, în localitatea noastră. Sunt de asemenea internate la spital alte două persoane, suspecte de îmbolnăvire cu Covid-19, pentru care se așteaptă rezultatul testelor. Pentru a evita răspândirea acestui virus, s-a decis închiderea târgului pentru o perioadă de cel puțin 2 săptămâni. Rog toți cetățenii să trateze cu maximă responsabilitate situația cu care ne confruntăm, să respecte strict normele de igienă și de distanțare, să poarte măști în spațiile închise, să evite contactul cu persoane necunoscute și, în general, să evite contactul cu persoane din afara familiei. Mă adresez tuturor celor care dețin spații comerciale, să urmărească cu atenție respectarea normelor de igienă și de distanțare fizică, să își organizeze activitatea astfel încât să reducă la maxim posibilitatea de răspândire a virusului. Vă aduc la cunoștință că, în perioada următoare, agenți de poliție și jandarmi vor verifica respectarea normelor sanitare în vigoare. Dacă vom respecta normele impuse de autorități, ne protejăm pe noi și pe cei apropiați nouă. Dumnezeu să ne ajute să depășim cu bine această situație!”, a scris, pe Facebook, primarul din Potcoava.

Tot azi, autoritățile au transmis că numărul persoanelor vindecate de Covid-19 de la începutul pandemiei a ajuns la 122 în Olt. În acest moment, în spital mai sunt internați 62 de oameni cu SARS-CoV-2.

Totodată, în izolare la domiciliu se află 2.739 de persoane, iar în carantină instituționalizate – 21 de oameni.

Număr total de probe recoltate Covid-19 de la începutul pandemiei în Olt este 4118 de teste.

Din păcate, 10 persoane dintre cele infectatate cu coronavirus au murit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here