După spitalele din Slatina, Caracal, Corabia și după Ambulanța Olt, SARS-CoV-2 a pătruns și la ISU Olt

După ce zeci de cadre medicale de la spitalele din Slatina, Caracal și Corabia, dar și de la Ambulanța Olt, au fost infectate cu coronavirus, iată că SARS-Cov-2 a pătruns și în Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt.

Confirmarea primului caz din cadrul ISU Olt a venit chiar azi, 28 iunie.

„În data de 28.06.2020, la nivelul Inspectoratului pe Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt s-a înregistrat primul caz de infectare cu Covid-19, a unui cadru care își desfășoară activitatea în plan operativ și au fost luate măsuri de protecție, conform protocoalelor medicale.

În acest sens, facem precizarea că după primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice și a Direcției de Sănătate Publică, pentru prelevarea imediată de probe pentru toți contacții apropiați (conform definiției de caz).

Ulterior, au fost dispuse măsuri pentru izolarea acestora la domiciliu, cu menținerea unui contact telefonic permanent, prin intermediul unor persoane desemnate din cadrul instituției”, declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Au fost testați alți 27 de angajați, care se vor autoizola până la sosirea rezultatelor. Militarul este asimptomatic și a fost internat în spital. Capacitatea de intervenție nu a fost afectată, încă de la începutul pandemiei fiind luate măsuri de dislocare a unor echipaje în puncte de lucru temporare, în toate cele șapte subunități de intervenție din județ.

De la începutul perioadei care a determinat adoptarea de măsuri speciale pentru protecția personalului, la nivelul tuturor structurilor din subordinea ISU Olt au fost luate măsuri pentru dezinfecția și igienizarea spațiilor, precum și a suprafețelor care sunt atinse frecvent, a precizat reprezentantul ISU Olt.

„Manifestăm o precupare deosebita pentru protejarea personalului propriu, cu accent pe verificarea modului de respectare a procedurilor pentru cazurile cu suspiciune sau confirmate Covid-19, în ceea ce privește echiparea corespunzătoare a personalului și decontaminarea după fiecare intervenție, atât a personalului, cât și a tehnicii de intervenție”, a mai spus Alin Băsășteanu.

_____________

Duminică, 28 iunie, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 216 persoane infectate cu SARS-CoV-2 în Olt, de la începutul pandemiei.

Numărul persoanelor vindecate de Covid-19 de la începutul pandemiei a ajuns la 124 în Olt, potrivit DSP. În acest moment, în spital sunt internați 82 de oameni infectați.

Totodată, în izolare la domiciliu se află 2.533 de persoane, iar în carantină instituționalizate – 23 de oameni.

Număr total de probe recoltate Covid-19 de la începutul pandemiei în Olt este 4139 de teste.

Din păcate, 10 persoane dintre cele infectate cu coronavirus au murit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here