Elevii cu perlele, profesorii cu gafele: Un elev cu două note, altul fără niciuna

Sursa foto: romaniatv.net

Un profesor supraveghetor a fost sancţionat disciplinar şi nu va mai putea participa la următoarele trei sesiuni de examen după ce a anulat teza unui alt candidat la Bacalaureat.

Astfel, un absolvent de clasa a XII-a a fost notat de două ori, în timp ce altul a rămas fără notă, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea.

”A fost o confuzie de la sală a lucrărilor. A apărut o teză în plus, pentru că nu a fost anulată la o candidată a doua teză, cea care a fost refăcută. Din inerţie. Dar lucrurile s-au rezolvat, pentru că toate lucrările au ajuns în centrul de evaluare. Supraveghetorul care se face vinovat de acest incident nu va mai putea participa la următoarele trei sesiuni de examen, ca asistent sau altceva, aşa cum prevede regulamentul”, a declarat inspectorul general al IŞJ Vrancea, Dorin Cristea.

În timpul probei de limba şi literatura română a examenului de Bacalaureat, unei candidate care a susţinut examenul la Colegiul Tehnic ”Valeriu D. Cotea” Focşani nu i s-a anulat teza refăcută, ceea ce a determinat apariţia la centrul de evaluare din judeţul Brăila a două note identice pentru aceeaşi candidată.

În schimb, teza a fost anulată unei alte candidate, care s-a trezit astfel fără notă la limba română.

Comisia de Bacalaureat și-a cerut scuze pentru ”nefericita eroare”

Inspectorul general al IŞJ Vrancea a dat asigurări că situaţia a fost rezolvată şi că toţi candidaţii vor fi notaţi la proba respectivă.

”Cele două teze erau identice, erau notate la fel, deci candidatul va apărea cu o singură notă, pentru că i s-a anulat una dintre cele două lucrări. Iar în cazul candidatei căreia i-a fost omisă nota, teza este în centrul de evaluare în centrul de la Brăila şi a fost corectată. Ceea ce face ca lucrurile să fie rezolvate. Toţi candidaţii vor fi notaţi”, a precizat Dorin Cristea.

Într-un comunicat transmis presei în cursul zilei de luni, Comisia judeţeană de Bacalaureat Vrancea şi-a cerut public scuze pentru ”nefericita eroare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here