Ce spune Raed Arafat despre începerea școlilor în septembrie. Există sau NU măsuri pentru noul an școlar

Raed Arafat a vorbit miercuri seară despre începerea școlilor din septembrie, spunând că nu există măsuri în acest moment.

Întrebat ce se va întâmpla în toamnă, după ce semestrul al doilea al acestui an școlar s-a desfășurat online, Raed Arafat a spus că „în septembrie e prevăzut că totul decurge normal. Nu sunt prevăzute măsuri în acest moment.”

Raed Arafat a vorbit și despre transmiterea virusului, citând un studiu efectuat de Universitatea Yale.

„Astăzi am primit  un studiu care a apărut în Statele Unite. Este un studiu al Universităţii Yale (…) care spune că mai mult de 50% din infecţiile Covid 19 sunt transmise de oameni infectaţi fără simptome de infecţie sau de boală, care nu tuşesc, nu strănută, nu au febră şi pe care nu îi bănuim că ne pot infecta (…) Libertatea individuală are limitele ei. Toţi apreciem libertăţile noastre şi libertăţile care ne oferă o democraţie, dar este o limită. Această limită este când dreptul meu deja afectează drepturile celorlalţi din jurul meu şi, fără voia lor şi fără chiar cunoştinţă, pentru că e pot să treacă pe lângă tine, tu eşti un asimptomatic care nu vrea să stea în autoizolare, pleacă din spital, nimeni nu poate să te urmărească, sau eşti simptomatic, strănuţi, tuşeşti, dar te simţi bine. Există şi această formă. Te duci acasă la familia ta. Tu spui că te izolezi, eşti cu familia, strănuţi, tuşeşti, după care familia ta merge şi lucrează, merge la lucru, copilul merge şi se joacă cu copiii vecinilor şi aşa mai departe. Această boală se răspândeşte. Aici deja nu mai putem vorbi de libertate individuală. Există totuşi libertatea populaţiei şi a oamenilor care nu vor să se infecteze”, a mai afirmat secretarul de stat.

„Trendul este în creștere”

Într-o declarație dată la scurt timp după publicarea bilanțului coronavirus de pe 8 iulie, Raed Arafat a declarat că acestă creștere va continua dacă nu se respectă regulile de distanțare socială și igienă.

Sursa: stirilekanald.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here