Colectarea gunoiului menajer va fi scoasă din nou la licitație, după ce Rosal Grup a pierdut, definitiv, procesul cu CJ Olt

Rosal Grup SA a pierdut definitiv procesul cu Consiliul Județean Olt și cu localitățile care fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Olt Eco” pe care le-a dat în judecată după ce autoritatea contractantă a reziliat contractul privind colectarea și transportul deșeurilor menajere în județ cu firma din București, pentru că societatea de salubritate nu a respectat prevederile contractuale.

Procesul a fost câștigat de Consiliul Județean și la instanța de fond, Tribunalul Olt. Reclamanta a făcut recurs, cale de atac respinsă, joi, de Curtea de Apel Craiova, decizia fiind definitivă.

În acest context, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Olt Eco” va putea scoate din nou la licitație contractul pe care Rosal Grup nu l-a respectat, astfel încât colectarea deșeurilor menajere din județ și transportul lor la groapa de gunoi de la Bălteni să poată fi efectuate de noul câștigător.

Deocamdată, aceste servicii sunt efectuate doar în localitățile ale căror primării au contracte semnate cu firme de salubritate.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Olt Eco” a reziliat contractul cu Rosal Grup SA în 2019, pentru că societatea nu și-a respectat graficul din contract conform căruia trebuia să aducă, până la o dată anume, mașinile de colectare și pubelele ce urmau să poată fi utilizate, lucru care nu s-a întâmplat nici după ce autoritatea contractantă a păsuit firma câștigătoare a licitației, acordându-i noi termene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here