Focar de coronavirus la IPJ Olt. Cinci cazuri la inspectorat și unul la Poliția Slatina

Crește numărul de cazuri de infectare cu coronavirus la Inspectoratul de Poliție Județean Olt, unde totul ia proporțiile unui focar. 

Este vorba de șeful inspectoratului, comisarul șef Mihai Mihalache, de adjunctul său Eduard Bîlă, de un ofițer din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, de un agent din cadrul Serviciului Investigații Criminale, dar și de un ofițer din cadrul Poliției Municipiului Slatina – cu toții au fost confirmați pozitiv cu virusul COVID-19.

Informațiile au fost confirmate de IPJ Olt, care a remis presei un comunicat de presă.

„Întrucât la data de 9 iunie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliţie Județean Olt s-a înregistrat un caz de infectare cu Covid-19 a unui cadru care își desfășoară activitatea în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au fost luate măsuri de protecție, conform protocoalelor medicale.

În acest sens, facem precizarea că după primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice și a Direcției de Sănătate Publică, pentru prelevarea imediată de probe pentru toți contacții apropiați (conform definiției de caz).

În urma rezultatelor sosite în această după-amiază, conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Olt, precum și un ofițer din cadrul Poliție municipiului Slatina, un altul din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice si un agent din cadrul Serviciului Investigații Criminale au fost confirmați pozitiv cu virusul COVID-19”, se arată în comunicatul instituției.

Reprezentanții IPJ dau asigurări că au fost luate deja măsuri pentru dezinfecția și igienizarea spațiilor instituției și că „siguranța comunității nu este afectată, întrucât capacitatea de asigurare a intervențiilor este gestionată corespunzător”.

„Menționăm că de la începutul perioadei care a determinat adoptarea de măsuri speciale pentru protecția personalului, la nivelul tuturor structurilor din subordinea Inspectoratului de Poliție Județean Olt au fost luate măsuri pentru dezinfecția și igienizarea spațiilor, precum și a suprafețelor care sunt atinse frecvent.

Manifestăm o precupare deosebită pentru protejarea personalului propriu, cu accent pe verificarea modului de respectare a procedurilor pentru cazurile cu suspiciune sau confirmate Covid-19, în ceea ce privește echiparea corespunzătoare a personalului și decontaminarea după fiecare intervenție a tehnicii de intervenție.

Precizăm faptul că siguranța comunității nu este afectată, întrucât capacitatea de asigurare a intervențiilor este gestionată corespunzător”, se mai arată în comunicatul Poliției Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here