Premierul Orban anunţă noi măsuri anti-COVID-19 şi controale după numărul mare de cazuri de coronavirus

Autoritățile sunt în alertă maximă și caută soluții urgente împotriva epidemiei de coronavirus. Premierul Ludovic Orban a convocat, în aceasta dimineața, o şedinţă a Comitetului de urgenţă la care au partipat prefecții din toată țara. Oficialii plănuiesc să impună restricții drastice, dacă populația va continua să încalce măsurile impuse şi numărul cazurilor de COVID-19 va creşte.

Premierul Ludovic Orban a participat sâmbătă la o şedinţă cu ministrul de Interne, Marcel Vela, la care au luat parte prin sistem videoconferință prefecții, șefii structurilor MAI și ai celorlalte instituții și autorități cu atribuții în gestionarea situației generate de creșterea nr. îmbolnăviri cu COVID-19.

“Scopul principal al acestei şedinţe este acela de a îmbunătăţi coordonarea între instituţii şi de a creşte eficienţa măsurilor pe care le luăm şi a acţiunilor de cotrol pe care le organizăm. Este clar că există zone şi activităţi unde ne confruntăm cu o încălcare mai gravă a regulilor şi unde există riscuri majore pentru sănătatea cetăţenilor”, a declarat, la începutul şedinţei, Ludovic Orban.

Iată principalele declaraţii ale premierului Ludovic Orban:

E nevoie de controale în supermarketuri, în pieţe, în special în cele aflate in spatii inchise.

Transportul public. În Bucureşti este foarte important să asigurăm respectarea regulilor în metrou, riscul de transmitere este foarte mare, avem nevoie de o prezenta constanta in metrou pentru a asigura respectarea regulilor.

Trasportul feroviar, fie spre mare, fie spre munte trebuie să asiguram respectarea regulilor.

Si în benzinarii avem probleme, in special in cele care duc spre destinatii de vacanta.

Cluburi. Sunt unele cluburi care, după părerea mea, ar trebui să fie închise. Va trebuie să ne gândim foarte serios dacă nu luăm măsuri ca în alte țări ca după ora 22 -23 să se închidă. Dacă nu avem capacitatea să îi aducem la respectarea regulilor va trebui să luăm astfel de decizii.

Si in hoteluri este important să asiguram respectarea regulilor.

Avem informatii că sunt restaurante care s-au deschis si servesc mancare in interior, desi ar trebui să fie închise

In parcuri, la locurile de joacă, in locurile în care se joacă table, şah, trebuie sa se respecte regulile

Solicit prefectilor si tututor directiilor deconcentrate să colaboreze pentru a impune respectarea legii. Vă solicit să verifiati zilnic, să urmariti verificare planului de control, sa informati zilnic opinia publica cu privire la masurile care se iau.

România a înregistrat în ultimele zile raportări record de cazuri noi de coronavirus. Cel mai mare număr de cazuri noi a fost anunţat joi, 614, iar vineri s-au raportat 592.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here