Petreceri ILEGALE la Slatina și Corabia în plină pandemie. 150 de localuri din Olt, verificate de polițiști. Zeci de amenzi aplicate/ FOTO

Aproximativ 150 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate au fost verificate sâmbătă, 11 iulie, în cadrul unei acțiuni care a vizat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă. Oamenii legii au descoperit și petreceri unde numărul persoanelor depășea limita prevăzută de lege impusă în starea de alertă. Controalele au fost organizate sub autoritatea prefectului.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul virus, polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și polițiști locali, împreună cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control au continuat controalele în zonele aglomerate din județul Olt si pe mijloacele de transport în comun și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

„Aproximativ 400 de persoane au fost legimitate în vederea verificării cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Cristian Grigorescu.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 5.000 de lei, 9 sancțiuni pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite restricții/interdicții în valoare de 4.500 de lei si o sanctiune in valoare de 5.000 de lei a fost aplicată la Legea 12/1990.

De asemenea, alte 32 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru încălcarea regimului circulației rutiere. Valoarea acestor sancțiuni este de 10.730 de lei.

La acțiuni au participat peste 260 de efective.

Actiunile în sistem integrat vor continua și în zilele următoare, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here