Dezbaterile pe Legea carantinării, reluate, astăzi, de senatorii juriști. Camera Deputaților, în sesiune extraordinară pentru două săptămâni

Proiectul a fost adoptat joia trecută de Camera Deputaţilor, iar senatorii jurişti au început dezbaterile vineri, adoptând mai multe amendamente tehnice. Sâmbătă, Comisia juridică a decis, la solicitarea reprezentanţilor PSD, amânarea până luni a dezbaterilor.

Ziua de luni a început, însă, cu o nouă amânare, și asta după ce aceiași social-democrați au decis să aibă mai întâi un consens în interiorul partidului pe marginea proiectului de lege. Prin urmare, dezbaterile au fost amânate până după ședința Comitetului Executiv a PSD.

Surpriza a venit, însă, la finalul acestei ședințe, când președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații nu vor vota proiectul până când acesta nu va fi susținut în Parlament de premierul Ludovic Orban și de miniștrii Sănătății și al Justiției.

Pe de altă parte, tot astăzi, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a propus convocarea unei sesiuni extraordinare în perioada 16-31 iulie.

 

Potrivit programului aprobat, deputaţii vor lucra de joi şi până săptămâna viitoare în comisii, iar şedinţe de plen vor avea loc în zilele de 27 şi 28 iulie.

Actuala sesiune extraordinară a Camerei Deputaţilor se încheie miercuri, 15 iulie.

În cadrul sesiunii extraordinare, parlamentarii trebuie sa voteze, printre altele, în Senat, forul decizional, varianta finală a legii carantinei și să dezbată proiectul „Fără penali în funcții publice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here