Un nou focar de coronavirus a izbucnit la Spitalul Slatina: 12 cadre medicale, infectate. O secție va fi suspendată!

Un nou focar de coronavirus a izbucnit la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde nu mai puțin de 12 cadre medicale de pe o secție au contactat virusul SARS-CoV-2. Printre cei infectați se numără și un medic. 

Este vorba de cadre medicale de pe Secția Chirurgie Generală, asistente medicale, infirmiere, un brancardier și un medic.

Potrivit conducerii spitalului, 10 angajați sunt asimptomatici și au fost testați după ce au intrat în contact cu patru pacienți internați, depistați cu noul coronavirus.

În acest context, managerul unității sanitare, Cătălin Rotea, a solicitat Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt suspendarea activității secției Chirurgie Generală, cu excepția gărzilor care trebuie să trateze urgențe majore.

„Am solicitat DSP Olt suspendarea activității secției Chirurgie Generală, cu excepția gărzilor care să trateze urgențele majore, ca urmare a pozitivării, în ultimele șapte zile, a 12 angajați ai acestei secții. 10 angajati sunt asimptomatici și au fost testați ca urmare a contactului direct, în ultimele două săptămâni, cu patru pacienți ai secției Chirurgie Generală, testați pozitiv în programul de screening al Spitaului Județean de Urgență Slatina, chiar dacă erau asimptomatici”, a declarat, pentru OLT-ALERT, managerul unității sanitare, Cătălin Rotea.

De precizat că toți pacienții internați în prezent pe secție sunt negativi.

Conform raportării Grupului de Comunicare Strategică făcută azi, numărul celor infectați de la începutul pandemiei a ajuns la 607 în Olt. De asemenea, au fost înregistrate și 20 decese provocate de noul coronavirus în județ.

2 COMENTARII

  1. Ba nesimtitilor deci o sectie va fi suspendata si oamenii care platesc CAS mor ca niste nesimtiti nu vor sa se protejeze si vor doar bani . Cele mai mari salarii din ROMANIA sunt la sanatate iar oamenii mor din cauza lor ca nu mai putem sa i saturam de bani si ei spun ca sunt in linia 1 , pai baaaa sa lucrati la privat asta inseamna sa fii in linia1 ca sa te angajezi ca asistent medical nu ai atatia bani sa dai spaga

  2. Dl Rotea are totusi alura de manager, incearca sa faca ceva, dar ce ziceti de asa zisa managera de la ambulanta, de unde a pornit totul in judet (22 persoane de odata) iar aceasta nici nu stia si nici nu facuse nimic, iar masuri zero…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here