Legea carantinării, atacată la CCR de Avocatul Poporului. Sintagma care a stârnit controverse

Avocatul Poporului a sesizat, vineri, Curtea Constituţională cu o excepţie de neconstituţionalitate ce face referire la sintagma “izolarea într-o unitate sanitară sau la o locație alternativă atașată unității sanitare. De asemenea, Renate Weber mai susţine că articolul 19 din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic încalcă prevederile Legii fundamentale.

Avocatul Poporului afirmă că izolarea în spital nu contravine Constituţiei numai dacă reprezintă ultima soluție și se recurge la aceasta după recurgerea la toate celalalte căi de rezolvare a problemei.

Curtea de Apel Bucureşti a decis marţi ca localitatea prahoveană Gornet să iasă din carantină. În schimb, magistraţii au respins solicitarea autorităţilor din Gornet care au cerut DSU daune de patru milioane de euro. Banii ar urma să ajungă în posesia celor “prejudiciaţi” din cauza carantinei instituite pe 22 iulie, prin pierderea locului de muncă şi alte neajunsuri.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here