Revin măsurile din starea de urgenţă. Ce judeţ a apelat la restricţii drastice

Angajaţii din aziluri şi centre de îngrijire din Buzău vor lucra în ture şi vor sta două săptămâni la serviciu, după care vor merge acasă unde de asemenea vor fi izolaţi pentru 14 zile, măsură care a fost aplicată în starea de urgenţă şi care a fost reimplementată după ce s-a constatat că virusul este introdus în aceste unităţi de către angajaţi.

Decizia a fost luată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă după ce în trei aziluri de bătrâni a fost declarat focar de coronavirus

Direcţia de Sănătate Publică Buzău a făcut o analiză amănunţită şi a constatat că, în urma testărilor efectuate în ultima lună la nivelul centrelor rezidenţiale de asistenţă socială, se constată o creştere importantă a numărului de cazuri confirmate pozitiv atât în rândul personalului de îngrijire, cât şi în rândul celor internaţi.

În prezent, există 3 focare active în cămine de asistenţă pentru persoane vârstnice. “Ancheta epidemiologică efectuată de către DSP a stabilit că infectarea s-a produs prin reluarea activităţii personalului sau a interacţiunii cu persoane venite din zone cu risc epidemiologic.”, se arată într-o informare transmisă de Prefectura Buzău.

În consecinţă, DSP a transmis către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă propunerea prin care programul de lucru al angajaţilor centrelor de asistenţă socială să fie identic cu cel avut în perioada stării de urgenţă. Măsura a fost adoptată în cadrul unei şedinţe extraordinare a CJSU.

“S-a luat măsura de izolare preventivă la locul de muncă sau zone special dedicate în care nu au acces persoane din exterior, pentru personalul angajat al centrelor pe o perioadă de 14 zile, urmată ciclic de o perioadă de izolare preventivă la domiciliu, pe o perioadă egală cu cea de izolare preventivă la locul de muncă, prezenţa personalului în centru asigurându-se în ture/schimburi.”, a mai transmis Prefectura Buzău.

În judeţul Buzău sunt focare de coronavirus în trei aziluri de bătrâni din Costeşti, Aldeni şi Haleş. La Costeşti, un număr de 23 dintre cei 36 bătrâni de la azilul din localitate au fost confirmaţi cu coronavirus, dar şi 10 angajaţi din centru. Dintre cei 23 de bătrâni diagnosticaţi, 3 au murit, iar restul sunt internaţi în Spitalul Municipal din Rm.Sărat. În azilul de la Haleş, sunt până acum confimaţi cu coronavirus 10 angajaţi, iar marţi a fost raportată şi prima îmbolnăvire în rândul bătrânilor. În azilul de la Aldeni sunt confirmate cu coronavirus 4 persoane, două din rândul beneficiarilor, 2 din rândul angajaţilor.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here