Candidatul PNL la Primăria Caracal, susținut de foști pușcăriași celebri care țintesc bugetul orașului. Iată DOVADA/ FOTO

Nici nu a început bine campania electorală că în jurul candidatului PNL la funcția de primar al municipiului Caracal au început să roiască tot felul de persoane cu trecut dubios, dornice ca, prin intermediul unui primar controlat, să aibă drum deschis spre banii publici ai orașului. Întâlnirea de taină care a avut loc sâmbătă între Cristian Conea, candidatul liberalilor, omul de afaceri Cornel Ciocan, fratele deputatului Dan Ciocan, condamnat la închisoare cu executare pentru evaziune fiscală, fostul jurnalist Dan Diaconescu, condamnat penal pentru șantaj, și Liviu Dobrescu, „combinatorul” liberalilor ca șef de campanie electorală al lui Conea, spune totul despre ce se întâmplă acum în PNL Caracal. Toate acestea se petrec sub ochii șefului PNL Olt, Liviu Voiculescu, care, în ciuda manifestărilor războinice, este așteptat de mulți, inclusiv de frații Ciocan, proaspăt vopsiți în galben, să-și „rupă gâtul” la alegerile din 27 septembrie, pentru a fi îndepărtat din fruntea organizației.

Așadar, Cornel Ciocan, Dan Diaconescu, Cristian Conea și Liviu Dobrescu s-au înființat, sâmbătă, la una dintre intrările în Parcul Caracal, unde, „VIP-uri” fiind, au încercat să pătrundă cu mașina, intenționând să ajungă la stadion, unde, alături de câțiva băieți îmbrăcați în fotbaliști, urmau să facă o ședință foto cu care să-și ilustreze Conea, pe rețelele de socializare, campania electorală la punctul în care promite reînființarea echipei locale de fotbal.

Au fost opriți de paznicii parcului, care le-au explicat politicos că în parc nu se intră cu mașina. Cornel Ciocan s-a plâns că drumul pe jos e lung și obositor pentru el. A plecat, cu Dobrescu în mașină, la o cârciumă, unde au așteptat, cuminți, ca domnii Conea și Diaconescu să-și facă numărul foto pe stadion. Într-un târziu, la cârciumă a apărut doar Dan Diaconescu, cu care ceilalți doi au început discuțiile de culise.

Ei bine, președintele noului club sportiv ar urma să fie Dan Diaconescu, în vreme de Cornel Ciocan ar deveni finanțatorul echipei. La robinetul banilor publici ar trebui să se găsească cel care se vede deja primar, în ciuda tuturor sondajelor care îi sunt potrivnice: Cristian Conea. Și uite-așa se pune la cale prima afacere cu banii strânși din taxele și impozitele caracalenilor – în definitiv, o nălucă liberală în care Conea se vede primar. Dincolo de asta, cu cine s-a înhăitat candidatul PNL la Primăria Caracal?

Cu Cornel Ciocan, condamnat definitiv de instanţă la cinci ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală, și cu Dan Diaconescu, condamnat definitiv la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare pentru șantaj.

Ca lumea să creadă povestea cu reînființarea echipei de fotbal și cu modernizarea stadionului, Cristian Conea s-a tras în poză cu premierul Ludovic Orban și cu ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, pe sprijinul cărora mizează. Ca să ajungă la aceștia pentru poză, ușile i-au fost deschise de un alt individ certat cu legea: Cristi Barbu, zis Bitanu, cu două condamnări definitive la activ, una pentru ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii publice (2014) și una pentru incompatibilitate (2015), „merite” care l-au făcut pe Ludovic Orban să-l numească în funcția de secretar general adjunct al guvernului.

Pe de altă parte, frații Ciocan nu mizează doar pe candidatul PNL. Surse politice locale afirmă că, în ideea de a controla, pe viitor, anumite contracte finanțate din fonduri publice, Cornel și Dan Ciocan mai finanțează un outsider, și anume pe candidatul Pro România la Primăria Caracal, Octavian Stănescu. Intenția acestora este ca, atunci când cei doi își vor da seama că nu au șanse să ajungă pe fotoliul de primar, să își unească forțele pentru a face majoritate în consiliul local, astfel încât unul dintre ei să ajungă viceprimar.

Toate acestea se petrec sub ochii șefului PNL Olt, Liviu Voiculescu, care, în ciuda manifestărilor războinice, este așteptat de mulți, inclusiv de frații Ciocan, proaspăt vopsiți în galben, să-și „rupă gâtul” la alegerile din 27 septembrie, pentru a fi îndepărtat din fruntea organizației.

1 COMENTARIU

  1. A-ti uitat ceva,Conea a fost consilier PSD pana anul trecut,de ce nu spuneti si asta ca tot sunteti gornitele PSD in Olt?De ce nu spuneti ca in Caracal este un fel de troc politic,candidatii PNL si ProRomania sunt oameni cu state vechi in PSD?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here