Reacţia ANP la acuzaţiile avocatei lui Liviu Dragnea: „Persoanele condamnate beneficiază de asistenţă medicală”

Sursa foto: b1.ro

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a transmis un comunit prin care precizează că sistemul administraţiei penitenciare asigură tratamentul recuperativ în mod unitar, nediscriminatoriu, pentru toate persoanele private de libertate. ANP a reacţionat în urma declaraţiilor avocatei lui Liviu Dragnea.

În această dimineaţă, avocata lui Liviu Dragnea a declarat că starea de sănătate a politicianului s-a agravat în puşcărie, având mai multe hernii la coloană. De asemenea, aceasta a precizat că Liviu Dragnea a fost pedepsit pentru interviul acordat Ancăi Alexandrescu, fiind anchetat disciplinar.

„Având în vedere dezbaterile publice care vizează aspecte din executarea pedepsei privative de libertate a unei persoane aflate în custodia Penitenciarului București-Rahova, precizăm:

Sistemul administrației penitenciare asigură, în conformitate cu prevederile legale și în condiții care garantează respectarea demnității umane, aplicarea regimului de detenție și a tratamentului recuperativ în mod unitar, nediscriminatoriu, pentru toate persoanele private de libertate.

Persoanele condamnate beneficiază de asistență medicală, tratament și îngrijiri în mod gratuit sau contra cost, în condițiile legii, la cerere sau ori de câte ori este necesar, conduita terapeutică fiind stabilită de personalul medical propriu sau cel al unităților sanitare din afara sistemului penitenciar, după caz.

Totodată, în considerarea aceleiași perspective de legalitate, dreptul la plimbarea zilnică și cel de participare la activități de reintegrare socială se asigură în conformitate cu prevederile Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Subliniem că, prin activitatea judecătorului de supraveghere a privării de libertate, desfășurată la nivelul unității penitenciare, exercitarea drepturilor prevăzute de Lege pentru persoanele custodiate este permanent supusă supravegherii și controlului legalității” , a precizat instituţia.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here