24 de şcoli din Bucureşti rămân închise la început de an şcolar. Elevii vor face cursuri online

Sursa foto: b1.ro

Decizie cu doar câteva zile înainte de noul an școlar! 24 de şcoli din București rămân închise, iar elevii vor învăța online. Dintre acestea, la 5 dintre ele s-au descoperit cazuri de coronavirus și sunt încadrate în scenariul roșu, iar celelalte 19 unități de învățământ nu sunt pregătite de redeschidere. În aproape 600 de licee, şcoli şi grădiniţe copiii vor învăţa în sistem hibrid.

“S-a aprobat scenariul galben de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unităţile de învăţământ din Municipiului Bucureşti prevăzute în Anexa 1, ce face parte integrantă din hotărârea Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, scenariu avizat de Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti şi de către Inpectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti”, a anunţat Prefectura după şedinţa extraordinară a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, prezentând o listă de 595 de unităţi de învăţământ în care copiii vor învăţa în sistem hibrid, prin rotaţie.

Acest scenariu implică participarea zilnică la cursuri a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Elevii din 24 de şcoli şi grădiniţe vor face cursuri online din 14 septembrie

Totodată, s-a aprobat scenariul roşu de organizare şi desfăşurare în unităţile de învăţământ din Municipiului Bucureşti în alte cinci şcoli, incluse în Anexa 2 a deciziei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, scenariu avizat de Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti şi de către Inpectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Este vorba despre cinci unităţi de învăţământ în care au fost depistate cazuri de COVID-19:

1. ŞCOALA GIMNAZIALĂ SPECIALĂ PENTRU DEFICIENŢI DE VEDERE STR. AUSTRULUI NR. 33, SECTOR 2
2. ŞCOALA PROFESIONALĂ SPECIALĂ NR. 3 STR. IANCU MARCEL NR. 7, SECTOR 2
3. ŞCOALA GIMNAZIALĂ SPECIALĂ NR. 3 SPLAIUL UNIRII NR. 114, SECTOR 4
4. ŞCOALA GIMNAZIALĂ „I. G. DUCA” ŞOS. PANDURI NR. 42 
5. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 156 STR. DEALUL LUI TUGULEA NR. 35

”Unităţile de învăţământ preuniversitar din Municipiul Bucureşti, care nu au fost cuprinse scenariile de la Anexa 1 şi 2, vor desfăşura procesul de învăţământ în Scenariul 3-online, potrivit Ghidului de aplicare a măsurilor din Ordinului comun nr. 5487/1494/31.08.2020 al Ministrului Educaţiei şi Cercetării şi Ministrului Sănătăţii. Autorităţile locale de pe raza Municipiului Bucureşti vor asigura resursele necesare desfăşurării procesului de învăţământ”, anunţă Prefectura Capitalei, prezentând o listă de 19 şcoli şi grădiniţe.

Scenariul roşu se referă la participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi / lecţii online.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here