Din bugetul sărac al Scorniceștiului, 11 miliarde lei pentru firmele lui Daniel Tudor. Adevărata față a candidatului PNL la primărie

Vorbele frumoase cu care candidatul PNL la funcția de primar al orașului Scornicești, Daniel Tudor, își face campanie pe rețelele de socializare sau în discuțiile directe cu oamenii sunt doar praf aruncat în ochii celor căruia el le cere votul. Promisiunile pe care le aruncă în stânga și-n dreapta privind dezvoltarea orașului ascund de fapt oportunitățile la care visează pentru propriile-i afaceri de familie. De fapt, este vorba de o reluare a acestora, pentru că afacerile pe care el le controlează prin soția sa au fost ani la rând ventuze pe bugetul orașului, din care au plecat miliarde și miliarde de lei vechi către conturile firmelor de familie.

Doar în perioada 2014 – 2015, una dintre firmele familiei Tudor, SC Danijob Special Construct SRL, a primit de la Primăria Scornicești, prin încredințare directă, contracte de lucrări de peste 11 miliarde de lei vechi, bani din taxele și impozitele scorniceștenilor cărora actualul viceprimar le cere, azi, votul, pentru a putea controla total bugetul, și așa sărac, al orașului.

Dovezi

SC Danijob Special Construct SRL a fost înființată la începutul anului 2011, de un anume Daniel Pătrană, în Pitești (str. Alunului, bl. E9, sc. A, et. 6, ap. 42), cu activitate în domeniul lucrărilor de vopsitorie, zugrăveli și montări de geamuri.

Doi ani mai târziu, cel ce înființase firma cedează acțiunile soției lui Daniel Tudor, Tatiana, care devine unic acționar, soțul ei preluând rolul de administrator. Nu a fost o tranzacție întâmplătoare, ci cu scop precis, pentru că Daniel Tudor se lipise de PNL, care îl avea primar la Scornicești pe Cătălin Davidescu, cel care a făcut din taxele și impozitele plătite de oameni surse de alimentare pentru firmele liberalilor care, l-a rândul lor, s-au transformat în pușculițe ale partidului, și nu numai ale partidului.

Ei bine, sub administrarea lui Daniel Tudor, SC Danijob Special Construct SRL a încasat de la Primăria Scornicești peste 11 miliarde de lei vechi. Mai precis, firma familiei actualului viceprimar a primit, prin încredințări directe, contracte de lucrări de 11.601.280.000 lei vechi.

Astfel, în contul contractului nr. 11.438 din 27.08.2014, firma administrată de Daniel Tudor a încasat aproape cinci miliarde de lei vechi dintr-un foc; mai precis, 434.977,62 RON, pentru refacerea acoperișului blocului de locuințe sociale de pe strada Pompierilor. Vorbim de un contract cu mult supraevaluat, după cum spun foști funcționari ai primăriei.

Contractul cu numărul 14.581 din același an, care prevedea „lucrări alei, spații verzi, împrejmuire Grădinița Bircii, aduce familiei Tudor încă 318.910.000,07 lei vechi, iar contractul nr. 11593 din septembrie 2014 bagă în conturile firmei peste un miliard de lei vechi (1.099.870.000,35 lei vechi) pentru lucrări de reabilitare a spațiilor verzi la Școala Bircii.

Ultima „lovitură” a anului 2014 are loc în decembrie, când, prin contractul cu numărul 16.288, Danijob Special Construct SRL încasează 77.920.000,59 lei vechi pentru niște jgheaburi și burlane montate la școala din Bircii.

Anul 2015 este, și el, extrem de prolific pentru firma familiei Tudor. Pentru simpla amenajare a unor căi de acces la școala și grădinița din Bircii în conturile SC Danijob Special Construct SRL intră aproape 300 de milioane (mai precis, 282.050.000,23 lei vechi).

Urmează contractul 2881/02.03.2015 (lucrări: reamenajare, modernizare și împrejmuire teren sport la Școala Generală Scornicești), în contul căruia soții Tudor încasează 1.209.410.000, 41 lei vechi.

Pentru unele reparații făcute la dispensarul din Bircii, peste 480 de milioane lei vechi intră în conturile firmei de familie (contract 3692/2015) și tot pe atât câștigă societatea prin contractul nr. 15560 din octombrie 2015 (amenajare platformă betonată Școala Jitaru).

Un alt contract, în baza căruia SC Danijob Special Construct SRL a executat lucrări de refacere a acostamentului pe strada Tudor Vladimirescu și a căii de acces la Drumul Județean 703 C, bagă în conturile firmei lui Tudor 858.790.000,21 lei vechi.

În 2016, când Daniel Tudor a fost pus viceprimar al orașului, a renunțat la calitatea de administrator al companiei, pentru a scăpa de incompatibilitate și pentru a-și ascunde năravul de lup îmbrăcând blana mielușelului care vrea să pară azi.

Să mai spunem că firma de construcții Denisa Construct SRL, înființată în 2008, a aparținut tot lui Daniel Tudor, în actele companiei figurând acum Maria Cruceru. Și această societate s-a înfruptat din bugetul Scorniceștiului.

Iată, așadar, adevărata față a candidatului PNL la primăria celui mai bătut de soartă oraș din județ, încremenit în trecut, cu infrastructură precară, fără locuri de muncă și fără oportunități care să atragă investitori. Un oraș gri în care doar unii ca Daniel Tudor au știut, pe mâna liberalilor, să prospere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here