Pericol de explozie: Cisternă cu 24 de tone de diluant, răsturnată într-un sens giratoriu

Pericol de explozie în Buzău! O cisternă încărcată cu 24 de tone de diluant s-a răsturnat, marţi dimineaţa, la ieşirea din Buzău, traficul rutier fiind oprit.

Maşina era condusă de o femeie în vârstă de 48 de ani.

Update. O macara urmează să fie adusă pentru a ridica cisterna şi a o repune pe roţi. Conform IPJ Buzău, cisternă, care venea dinspre Ploieşti şi se îndrepta către Iaşi, s-a răsturnat la intersecţia DN1B cu DN2, aproape de intrarea în municipiul Buzău.

Mai multe echipaje de Poliţie, Jandarmierie, pompieri şi ambulanţă au ajuns la faţa locului. Zona a fost securizată, traficul de pe DN 1 şi DN 2 a fost blocat.

Substanţa volatilă se scurge pe şosea din cisterna răsturnată, existând risc ridicat de explozie.

”La intersecţia dintre DN2 cu DN1B, la kilometrul 104+700 de metri, în zona municipiului Buzău, judeţul Buzău, o cisternă încărcată cu 24 de tone de substanţă volatilă a pătruns în sensul giratoriu şi s-a răsturnat”, anunţă Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Conform celor aflaţi la faţa locului, este vorba despre diluant White Spirit, un produs obţinut la distilarea petrolului brut, folosit ca solvent în industria lacurilor şi vopsitorie.

”În timp ce conducea o autocisternă pe DN1B pe direcția Ploiești-Buzău, o șoferiță de 46 de ani a pierdut controlul asupra direcției în intersecția cu sens giratoriu (intersecția DN1B cu DN2E85), răsturnându-se pe un lateral. Evenimentul nu s-a soldat cu rănirea de persoane. Traficul este în continuare blocat, polițiștii rutieri acționează pentru dirijarea către rutele ocolitoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Ane Marie Vrapciu.

Traficul rutier a fost întrerupt pentru ca echipajele specializate să poată ajunge la faţa locului cât mai uşor. Circulaţia se desfăşoară dirijat, fiind deviată pe 3 rute ocolitoare.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here