Primarul Scorniceștiului, Ion Prioteasa, proiecte realizate, investiții în curs de realizare, proiecte de viitor

Primarul în funcție al orașului Scornicești, Ion Prioteasa, candidat din partea Pro România pentru un nou mandat, vine în fața alegătorilor să își prezinte proiectele realizate în ultimii patru ani, dar și investițiile aflate în curs de realizare, ca și proiectele de viitor.

Astfel, Ion Prioteasa le reamintește scorniceștenilor că, în timpul administrației conduse de el, a fost asfaltat Drumul Comunal DC 75, pe raza satelor Mihăilești-Popești și Mărgineni-Slobozia, dar și Drumul Județean 657, în satul Isăroaia. A fost asfaltată, de asemenea, cu strat de uzură, curtea Școlii Generale „Nicolae Coculescu”.

Edilul în funcție readuce în discuție construirea unei grădinițe cu program normal în satul Mogoșești și a alteia, tot cu program normal, în satul Mărgineni-Slobozia.

Au fost montate camere de supraveghere video în oraș și în satele aparținătoare, iar străzile Strungarilor, Artizanatului, Garajelor și Libertății au fost, și ele, asfaltate.

Ion Prioteasa readuce în actualitate reparațiile executate la stadionul „Viitorul” din Scornicești, reabilitarea Pieței agroalimentare, amenajarea unui adăpost de câini fără stăpâni în satul Constantinești și reparațiile efectuate (asfaltare și plombare) pe drumurile DJ 703 C și DJ 657 D.

A fost construit un bloc de locuințe sociale cu 32 de unități locative pe strada Pompierilor,
a fost amenajat un teren de sport multifuncțional, dotat cu împrejmuire și instalație nocturnă în satul Jitaru, dar a fost reabilitată și extinsă Școala Generală cu clasele V – VIII din satul Negreni.

Reprofilări și balastări de drumuri sătești în satele componente ale orașului Scornicești, regularizarea pârâurilor Plapcea-Mare, Plapcea-Mică și Negrișoara stau și ele mărturie că mandatul primarului Ion Prioteasa nu a fost unul lipsit de realizări.

Investiții în derulare

Campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie a găsit în Scornicești și câteva importante investiții aflate în derulare, și vorbim de contracte finanțate din fonduri europene nerambursabile.

Pentru creșterea eficienței energetice la clădirile rezidențiale din Scornicești, vor fi reabilitate termic opt blocuri de locuințe, totul în valoare de 11.224.388 lei, bani atrași prin  Programului Operațional Regional 2014 -2020, Axa 3.1.

Cu fonduri având aceeași sursă de finanțare va fi reabilitată și Grădinița cu program prelungit Scornicești (valoarea: 3.478.579 lei), banii europeni făcând posibilă și reabilitarea și modernizarea Școlii Generale „Nicolae Coculescu”, lucrări care vor costa 5.280.947 de lei.

Proiecte viitoare

Pentru că știe că poate și că se poate și pentru că vrea ca, în continuare, să-și pună în slujba comunității experiența acumulată în administrația publică locală, Ion Prioteasa a acționat în acest mandat în așa fel încât a pregătit terenul și pentru mandatul următor.

Astfel, administrația condusă de el a depus mai multe proiecte care urmează să fie finanțate din fonduri nerambursabile.

I. Din fonduri de la Compania Națională de Investiții vor fi executa următoarele investiții:

• Modernizare străzi (8 kilometri) în satele Jitaru, Mărgineni-Slobozia, Negreni și Teiuș;

• Modernizare străzi în localitatea Scornicești (satele componente) – 12 kilometri;

Cere două proiecte vor fi finanțate prin Programul Național de construcții de interes public sau social – Subprogramul drumuri de interes județean, explică edilul.

Vor fi modernizate străzile Giurgiului, Șuica, Complexului, Agronomului, Linia Dealului, Dispensarului, Câmpului, Osicii, Morii, Electricienilor, Poștașului, Bisericii, Peneș Curcanul, Paltinului, Doctorului, Teiului și Tronești.

Primarul orașului nu a uitat nici domeniul cultural: va fi reabilitată, modernizată și dotată Casa de Cultură a orașului, prin Programul Național de interes public sau social – Subprogramul „Așezăminte culturale”.

II. Din fonduri de la Agenția Națională de Locuințe (ANL) se va construi un bloc de locuințe pentru tineri, cu 12 unități locative, pe Bulevardul Muncii, la numărul 78 din Scornicești.

III. Prin înființarea Sistemului de distribuție gaze naturale, se va executa „Extinderea rețelei de gaze naturale” pe o lungime de 51.385 metri liniari, în satele Chițeasca, Negreni, Jitaru, Mogoșești, Constantinești, Mărgineni-Slobozia, Bălțați, Mihăilești-Popești, Teiuș, Suica, Rusciori.

IV. Prin Compania de Apă Olt, din fonduri europene, se va executa extinderea rețelei de apă potabilă și canalizare în satele componente ale orașului Scornicești.

Astfel, sistemul de alimentare cu apă va fi extins pe străzile Giurgiului – 1854 metri liniari, Mărgineni – 5107 metri liniari, Zambilelor – 522 metri liniari, A.I. Cuza – 2253 metri liniari, Văii – 405 metri liniari, Școlii – 118 metri liniari, Paltinului – 579 metri liniari, Peneș Curcanul – 137 metri liniari, Morii – 222 metri liniari, Poștașului – 619 metri liniari, Brutăriei – 669 metri liniari, Mogoșești – 7635 metri liniari, Bircii – 8454 metri liniari, Chițeasca – 807 metri liniari, Bălțați – 1696 metri liniari și Slobozia – 5.370 metri liniari. Este vorba de un total de 36.244 de metri liniari, garantează primarul Ion Prioteasa.

De asemenea, sistemul de canalizare va fi extins pe străzile Teiuș – 3044 metri liniari, Liliacului – 471 metri liniari, Rusciori – 4437 metri liniari, Bulevardul Muncii – 840 metri liniari, străzile Piscani – 3479 metri liniari, Giurgiului – 1371 metri liniari, Coastei – 168 metri liniari, Poștașului – 589 metri liniari, Morii – 186 metri liniari, Peneș Curcanu – 132 metri liniari, Paltinului – 577 metri liniari, Școlii – 94 metri liniari, Văii – 399 metri liniari și str. Zambilelor – 978 metri liniari. Adunând cifrele, dă un total de 22.483 metri liniari pe care va fi extins sistemul de canalizare.

V. Din finanțare de la Fondul de mediu, în cadrul programului privind primirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public, se va executa investiția gestionarea inteligentă a consumului de energie prin modernizarea infrastructurii de iluminat public în orașul Scornicești.

Primarul Ion Prioteasa: Vreau să adresez tuturor cetățenilor orașului Scornicești și ai localităților aparținătoare că este important să se prezinte la vot pe 27 septembrie și să voteze conform credinței lor!

Îi îndemn să voteze un primar care nu face compromisuri, care nu are interese personale și, foarte important, nu poate fi manipulat!

Prin urmare, votul dumneavoastră pentru candidații partidului Pro România, pentru o Românie puternică, unită și de viitor, așa cum a spus și președintele partidului, Victor Ponta, este o opțiune câștigătoare pentru dumneavoastră!

Mă bucur foarte mult că, într-un final, și contracandidații mei, și cetățenii, au înțeles ceea ce eu am spus permanent: toate realizările unui oraș nu depind numai de primar, ci și de consilierii locali!

M-am născut și, cu excepția celor șase ani de facultate petrecuți la Iași, am trăit și trăiesc în Scornicești, unde voi continua să lupt pentru realizarea proiectelor mari începute deja de un an sau doi (gaze, apă, canalizare și drumuri).

Lupt pentru cetățeni și pentru mine implicit, pentru că și eu, și nepoții mei, și parte din familia mea tot aici locuim!

Îi las pe următorii primari să se ocupe de floricele și panseluțe. Până atunci, eu mă voi ocupa de infrastructura mare.

Contez pe dumneavoastră, concitadinii mei, pentru continuarea acestor proiecte și vă mulțumesc tuturor celor care puneți umărul ca, împreună cu mine, să rezolvăm problemele acestui oraș.

Sunt 100% convins că vom reuși! Fără dubii! Sănătate și înțelepciune să avem cu toții!

Vă îndemn să votați ProRomânia pentru un ProScornicesti cu infrastructură de 2021!

Ion Prioteasa, primarul în funcție al orașului Scornicești și candidat din partea Pro România pentru un nou mandat de primar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here