Lui Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, i se cere demisia din interiorul partidului: „Trebuie să plece. Prin demisie sau prin demitere”

Lui Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, i se cere demisia din interiorul partidului după ce a pierdut alegerile locale din poziția de candidat la Primăria Slatinei.

Cel care îi cere demisia (sau demiterea) este cel pe care Voiculescu l-a îndepărat din poziția de candidat desemnat pentru funcția de primar al Slatinei, Mario De Mezzo, luându-i locul în cursa spre primărie.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, Mario De Mezzo spune că Liviu Voiculescu trebuie să demizioneze din mai multe rațiuni, inclusiv pentru că scorul obținut la alegerile de duminică este sub procentul cu care el era creditat într-un sondaj de opinie, dar și pentru că el nu a câștigat în nici una dintre cele 48 de secții de votare.

„Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, trebuie să plece. Prin demisie sau prin demitere, nu contează, cert este că trebuie să plece. Iată de ce:
– În decembrie, Liviu Voiculescu a spus în mai multe ședințe de Birou Politic Municipal că are 28% în sondajul efectuat de Bucureșți. În septembrie a obținut 27% la alegerile locale.
Să ai 28%, să munceșți nouă luni de zile cu o organizație întreagă, investind resurse de timp, de bani, de energie, oameni, doar că să ajungi la 27%, adică să SCAZI este cu adevărat o “performanță” politică. Demisia!
– În Slatina, sunt 48 de secții de votare. Liviu Voiculescu nu a câștigat absolut în niciuna dintre aceste secții de votare. În absolut niciuna. Nici măcar în secția de votare unde a copilărit și unde în mod normal ar trebui să îl cunoască toată lumea, nici măcar în secția unde locuiește acum…nicăieri. Să fie 48 de secții de votare și să nu câștigi niciuna este cu adevărat o “performanță” politică. Demisia!
– Toți ceilalți candidați care contează au obținut peste numărul de voturi al votului de partid/ consilieri locali. Emil Moț, candidat, a obținut 1000 de voturi peste voturile consilierilor locali. Marius Bălașa, candidat, a obținut 1000 de voturi peste voturile consilierilor locali. Liviu voiculescu a obținut 500 de voturi SUB consiliul local. Asta înseamnă că aproximativ 500 de oameni au venit la vot, au dat încrederea consilierilor PNL, dar au spus cu voce tare NU VREM LIVIU VOICULESCU PRIMAR. Cu adevărat o “performanță” politică. Demisia!
– În anul 2019, la europarlamentare – cea mai neinteresantă rundă electorală pentru cetățeni, PNL Slatina a obținut 6900 de voturi. La alegerile locale, cele mai interesante pentru cetățeni, un an mai târziu, Liviu Voiculescu a obținut 6800 de voturi, mai puține decât la europarlamentare, o adevărată “performanță”. Demisia!
– Mai mult decât atât, Emil Moț și-a păstrat numărul de voturi (cu vreo 500 de voturi peste 2016), aproximativ 12.500. Liviu Voiculescu a obținut 6.800 de voturi, după ce în 2016 candidatul la primărie obținuse 9300 de voturi. O scădere masivă, o adevărată “performanță” politică. Demisia!
Nu spun că eu aș fi câștigat alegerile, nici nu contează. Dar spun că în momentul în care ți-ai asumat câștigarea alegerilor și ai avut cel mai răsunător eșec în 30 de ani, pe cel mai mare val politic pe care PNL îl are de 30 de ani, pentru acest eșec și inabilitate politică, se impune demisia sau demiterea. Nu am să spun că am fost dat afară din sediu și ajutorul meu a fost refuzat – după SINGURĂ campanie PNL câștigată în Slatina în 30 de ani, aceea condusă de mine. Dar voi vorbi despre aroganță lui Liviu Voiculescu, despre lipsa de respect la adresa liberalilor cu vechime care au fost desconsiderați și lăsăți pe dinafară, despre blaturile pe care le-a încercat și care nu i-au ieșit. Despre aroganță în relația cu presă, despre aroganță în relația cu alegătorii, despre aroganță în relația cu cei care au venit să muncească cu credință în această campanie am să spun atât: oamenii au taxat toate aceste lucruri cu un vot de blam. Slatina nu îl vrea, să plece acasă.
Din ce aud, este un loc liber de administrator de comună la Cungrea. Îi urez succes”, a postat, pe Facebook, Mario De Mezzo.

Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, a pierdut funcția de primar al Slatinei pentru care a candidat în fața candidatului PSD Emil Moț. Acesta a câștigat un nou mandat în fruntea Slatinei cu 49,74%, respectiv cu 12.529 voturi acumulate, în vreme ce Liviu Voiculescu a obținut doar 27,23%, adică 6.858 de voturi.

Nici organizația condusă de Voiculescu nu stă mai bine, după ce PNL Olt a reușit să câștige doar 13 primării, PSD-ului revenindu-i victoria în 95 de localități ale județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here