Poziția IPJ Olt în legătură cu „acoperirea” lui Voiculescu la petrecerile lui Bercea Mondial. Cu familia la masa interlopilor/ FOTO

Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Olt nu infirmă, dar nici nu confirmă povestea pe care președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, a făcut-o publică pe rețelele de socializare, explicând că prezența sa la petrecerile date cu ani în urmă de interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, nu era întâmplătoare, având legătură cu activitatea sa operativ-informativă de ofițer al Poliției Române.

Într-un răspuns la o solicitare pe care OLT-ALERT a adresat-o IPJ Olt, în baza Legii 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public, IPJ Olt afirmă că nu poate comunica informații cu privire la activitatea informativ-operativă.

„Urmare cererii dumneavoastră, adresată Inspectoratului Județean de Poliție Olt,  formulată în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, vă comunicăm următoarele:

Inspectoratul de Poliție Județean Olt nu poate comunica informații cu privire la munca informativ-operativă.

Vă reamintim faptul că în conformitate cu prevederile articolului 12 din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, “se exceptează de la accesul liber al cetăţenilor, prevăzut la art. 1, următoarele informaţii: a) informaţiile din domeniul apărării naţionale, siguranţei şi ordinii publice, dacă fac parte din categoriile informaţiilor clasificate, potrivit legii”, se arată în răspunsul IPJ Olt.

Pe de altă parte, după „dreptul la replică” pe care liderul PNL Olt l-a publicat pe Facebook în urma prezentării, de către OLT-ALERT, a unei înregistrări video în care el se distra la o petrecere alături interlopii Bercea Mondial și Emi Pian, Liviu Voiculescu nu a mai avut nici o reacție la prezentarea altor imagini cu el la alte petreceri organizate de Bercea. În plus, la petrecerea la care politicianul de azi spune că se afla sub acoperire se afla nu singur, ci cu soția sa, cu sora sa și cu soțul acesteia, Cristian Ene, cumnatul fiind, și el, tot polițist.

Mai mult, potrivit OLT-ALERT, când era ofițer de poliție, Voiculescu avea atribuții pe linia jocurilor de noroc, nicidecum în domeniul evaziunii fiscale sau a altor asemenea fapte pentru care Bercea putea fi supravegheat.

De altfel, domeniul jocurilor de noroc este cel în care familia Voiculescu a dezvoltat o afacere extrem de profitabilă încă din 2010, când Liviu Voiculescu era ofițer de poliție și avea atribuții pe linie de păcănele, potrivit surselor OLT-ALERT. Este vorba de firma SC Markus Games SRL, în care soția fostului polițist deține 50% din acțiuni. În 2018, compania a înregistrat un profit net de peste 1,4 milioane de lei, iar anul trecut – peste 7,5 miliarde lei vechi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here