Mii de șomeri și-au găsit un loc de muncă prin intermediul AJOFM Olt

DIGITAL CAMERA

Mii de persoane din Olt și-au găsit, în primele opt luni ale anului, un loc de muncă prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt

Urmare a serviciilor şi măsurilor de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Fortei de Munca Olt, 4.226 persoane au fost încadrate în muncă.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de 31 august 2020, 1.616 au peste 45 de ani, 875 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 732 au între 25 și 35 de ani, iar 1.003 sunt tineri sub 25 de ani.

În funcţie de rezidenţă, 1.948 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar  2.278  persoane sunt din mediul rural.

„Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă, arată că cele mai multe au studii liceale (1.519), urmate de cele cu studii gimnaziale (795), profesionale (685), 143 fiind cu studii universitare.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Olt in anul 2020, 3.661 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Olt.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată”, arată AJOFM Olt.

Astfel, în anul 2020, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 14.225  persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here