Avertisment teribil pentru România: Revine starea de urgență de Crăciun și Revelion?!

Situația epidemiei de coronavirus din România se pare că evoluează din ce în ce mai rău, iar specialiștii se tem de ce este mai rău în viitorul apropiat. Profesorul Alexandru Rafila vine chiar cu un avertisment cumplit în ceea ce privește evoluția epidemiei în pragul sărbătorilor de iarnă – Crăciun și Revelion.

Profesorul Alexandru Rafila a avut o intervenție în cadrul emisiunii „Medika Special”, în care a făcut o declarație alarmantă în ceea ce privește situația epidemiei de coronavirus în România. Reprezentantul României în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății tras un semnal de alarmă în privința răspândirii virusului și a avertizat că țara noastră ar putea chiar să revină la starea de urgență, dacă numărul cazurilor de COVID-19 va continua să crească.

„De Crăciun și Revelion sperăm să nu fim în stare de urgență. Sper să nu fie într-o stare de urgență sau chiar dacă vor exista zone din România care vor fi cu o reducere a activității, să nu se întâmple acest lucru la nivel național. Eu sper ca acest lucru să nu se întâmple dacă vom fi echilibrați și vom respecta măsurile de protecție sanitară. Totuși numărul îmbolnăvirilor în România a crescut continuu începând cu 1 iunie”, a declarat Alexandru Rafila, în direct la Medika TV.

Rafila: Trebuie să ne adaptăm modul de muncă
Acesta aduce aminte că a spus încă de la începutul pandemiei că orice măsură ulterioară trebuie luată având în vedere sustenabilitatea economică. De asemenea, Rafila punctează faptul că trebuie să ne adaptăm astfel încât să putem lucra respectând măsurile de siguranță.

„Am spus de fapt de la începutul acestei pandemii, dar lumea a trecut de foarte multe ori peste chestiunea asta, este vorba despre sustenabilitatea economiei, pentru că fără o economie funcțională toate discuțiile legate de tratament, de paturi de ATI, nu cred că sunt posibile, deci noi trebuie să menținem economia funcțională. Și trebuie să ne adaptăm, adică să lucrăm cu ajutorul măsurilor de siguranță. Sperăm că vom avea medicamente eficiente de la anul”, a mai spus prof. dr. Alexandru Rafila.

Grupul de Comunicare Strategică au anunțat azi câte noi cazuri de infectări cu COVID-19 au fost descoperite în ultimele 24 de ore. Conform datelor GCS, se poate observa de asemenea, o creștere îngrijorătoare a numărului persoanelor care și-au pierdut viața din cauza acestui virus.

Astfel, în ultimele 24 de ore, 2158 de persoane au fost descoperite infectate.

De asemenea, până astăzi, 30 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 127.572 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre aceștia 102.476 de pacienți au fost declarați vindecați.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here