Focar de Covid-19 la un centru de dializă: 14 pacienți sunt infectați cu coronavirus

Un nou focar de COVID-19 a fost depistat în Alba, la Centrul de Dializă din Alba Iulia, unde sunt 14 pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus.

O situaţie asemănătoare a fost înregistrată la același centru la începutul lunii aprilie, atunci fiind depistaţi pozitiv şi angajaţi.

Potrivit metodologiei, testarea personalului, dar şi a pacienţilor dializaţi este efectuată în centru tot la două săptămâni. Primele 2 cazuri au apărut zilele trecute, iar miercuri seara au fost testaţi pozitiv încă 12 pacienţi, astfel încât numărul acestora a crescut la 14, scrie Agerpres.

A fost declanşată o anchetă epidemiologică, pentru a se stabili cum a fost posibilă apariţia focarului, în condiţiile în care testarea este efectuată cu regularitate, dar şi pentru identificarea contacţilor.

În aprilie, la Centrul de Dializă din Alba Iulia au fost diagnosticate cu noul coronavirus 11 persoane dializate, un medic şi trei asistente medicale. La momentul respectiv, Centrul a fost amendat cu 30.000 de lei de către Direcţia de Sănătate Publică Alba, pentru nerespectarea recomandărilor privind nivelul de protecţie al personalului.

Aici urmează tratamentul specific pacienţi din Alba şi judeţe limitrofe.

Sursa:  stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here