Ioan Avram, cel mai longeviv ministru din perioada comunistă, a murit

Ioan Avram, cel mai longeviv ministru din perioada comunistă, a murit. Acesta a fost ministru al construcţiilor de maşini timp de 20 de ani şi ministrul energiei timp de doi ani. 

„Un reputat inginer, director la Vulcan, Reșița și cel mai longeviv ministru în vremea lui Ceaușescu. Acum 2 ani a participat la Politehnică la momentul festiv – 100 de ani de industrie în România – unde a vorbit extraordinar 45 de minute, fiind aplaudat la scenă deschisă pentru discursul său excelent. Mulți l-au acuzat că a fost un ministru al regimului, dar cu certitudine a fost un constructor al economiei moderne. A avut vocația de a construi și a fost un excelent inginer. Un adevărat bărbat de STAT!”, a scris, pe facebook, Călin Radu Vilt, Senior Consultant la CNR-CME.

Potrivit investenergy.ro, Ioan Avram s-a născut la 28 iunie 1931, în satul Popeni, comuna Mirșid (județul Sălaj). Absolvent al Liceului „Matei Basarab” din București și al Institutului Politehnic din Kiev, a fost director al uzinelor „Vulcan” București și U.C.M. Reșița. În perioada 1965 – 1985, Ioan Avram a fost ministrul Construcţiilor de Maşini, iar din 1985 a fost, timp de un an, vice-prim-ministru în Guvernul României. Între 1986 şi 1987 a fost ministru al Energiei Electrice. În ultimii ani de comunism, a fost director al șantierului naval Oltenița și director al Uzinei Faur din București.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here