Rafila: “România a intrat pe un trend crescător al infectărilor. Trebuie regândită rapid capacitatea de acordare a asistenţei medicale”

România se află pe un trend ascendent al infectărilor, iar dacă această situaţie va continua, scenariile şi capacitatea de acordare a asistenței medicale vor trebui regândite, a declarat medicul Alexandru Rafila la Digi 24.

“Este a treia zi consecutivă cu peste 2.000 de cazuri, ceea ce are efect asupra celor din terapie intensivă. Să vedem până unde merge această creștere. O să vedem dacă ne apropiem de o zonă de platou și acolo sperăm la o stabilizare sau dacă această creștere continuă, cred că ar trebui puse în discuție strategii adaptate pe mai multe scenarii, pentru trend crescător, pentru stabilizare să vedem ce facem pentru fiecare în parte, mai ales că există limite ale sistemului medical. Situația este foarte serioasă și trebuie tratată ca atare”, a precizat reprezentantul României la OMS.

Profesorul rafila a subliniat necesitatea regândirii rapide a capacității de acordare a asistenței medicale. De asemenea, este de părere că, mai devreme sau mai târziu, toate spitalele ar trebui să trateze atât pacienți COVID, cât și pacienţi care suferă de alte patologii.

“Cu siguranță este nevoie de o regândire rapidă a capacității de acordare a asistenței medicale, pentru că vedem ce se întâmplă și trebuie corelată necesitatea asigurării spitalizării și tratamentului pacienților cu COVID cu celelalte patologii, adică eu cred că, mai devreme sau mai târziu, și alte spitale care nu au fost spitale COVID trebuie să poată trata ambele categorii de pacienți”, a afirmat Alexandru Rafila la Digi 24.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here