Măsuri suplimentare pentru Caracal și alte două localități după ce numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 a crescut

În trei localități din Olt, printre care se numără și municipiul Caracal, a crescut îngrijorător rata de incidență a cazurilor de infectare cu noul SARS-CoV-2, așa că autoritățile se gândesc să instituie măsuri pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Informația a fost confirmată de prefectul de Olt, Florin Homorean, care afirmă că rata de incidență este de 1,5 cazuri la mia de locuitori în municipiul Caracal și în localitățile Cezieni și Perieți.

„Așa este, am fost informați cu privire la acest aspect în cele trei localități și mâine vom avea o ședință în cadrul Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în care vom decide asupra măsurilor care se vor adopta. Sunt mai multe măsuri care pot fi adoptate în vederea limitării răspândirii noului coronavirus în comunitățile respective. Acum nu spun că se impune carantina, dar vom vedea mâine concret”, a declarat prefectul de Olt.

Autoritățile de la București se gândesc ca la nivelul localităților cu mai mult trei persoane infectate la mia de locuitori să fie impusă măsura carantinei. Deocamdată, în Olt nu există asemenea localități, susține prefectul Florin Homorean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here