Nelu Tătaru, avertisment după recordul de pacienţi infectaţi cu COVID-19 de la ATI. „Sunt capacităţi maxime care pot fi atinse”

Ministrul Sănătăţii a declarat marţi că există riscul să fie atinse „capacităţi maxime” la secţiile de Terapie Intensivă, în condiţiile în care numărul pacienţilor în stare gravă internaţi la Terapie Intensivă a depăşit 600.

De asemenea, Nelu Tătaru a precizat că urmează să se facă o reevaluare a tututor unităţilor medicale din Bucureşti, pe fondul creşterii numărul infecţiilor cu noul coronavirus.

Tătaru a explicat, după o şedinţă la Ministerul Sănătăţii, că au fost evaluate mai multe spitale suport COVID „în vederea readaptării pentru numărul de paturi pentru patologia COVID şi mai ales pentru patologia de comorbidităţi pentru pacienţii infectaţi cu COVID, precum şi pentru cei cu boli infecţioase”.

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat şi despre posibilitatea ca spitalul Colentina să fie transformat în spital dedicat COVID.

„În Colentina se adaptează capacitatea pentru a aduce numărul de paturi, pentru a putea trata comorbidităţile prin infecţia SARS-COV-2. Urmează să se facă o reevaluare la tot înseamnă DSP Bucureşti pe structuri, inclusiv bloc operator”, a spus Nelu Tătaru.

Cât despre intenţia medicilor de a protesta, ministrul Sănătăţii a reamintit că România se află într-un context pandemic.

„Suntem într-un context pandemic, suntem într-un spital suport COVID. Trebuie să ne adaptăm la evoluţia care se produce în ţară şi în Capitală. Fiecare din localităţile din această ţară are o anumită evoluţie a patologiei şi se va adapta ca unităţile spitaliceşti pentru a răspunde terapeutic pentru aceste patologii”, a spus ministrul Sănătăţii.

Tătaru, despre locurile de la ATI. „Sunt locuri, dar sunt capacităţi maxime”

„În acest moment sunt locuri, dar sunt capacităţi maxime care pot fi atinse cazul în care nu gestionăm bine şi această terapie intensivă. Asta înseamnă că tot ce înseamnă ATI vor trebui reanalizate.

Dacă la un moment dat au fost locuri libere (la ATI), au fost dirijaţi către ATi-urile din Bucureşti. Când n-au fost locuri libere sau nu s-au putut elibera până dimineaţă, au fost cazuri în care au fost dirijate către spitalele din vecinătatea Bucureştiului sau chiar în ţară”, a explicat Tătaru.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here