Restaurantele, barurile şi sălile de noroc se închid în Galaţi. Măsura este valabilă până pe 12 octombrie

Autorităţile din Galaţi au hotorât închiderea restaurantelor, barurilor, sălilor de joc şi manifestărilor publice, până pe 12 octombrie, în Galaţi şi toate localităţile din judeţ, unde rata de infectare depăşeste 1,5 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, conform Pro Lider Fm.

Grupul de Suport Tehnico-Științific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase la nivelul județului Galați, adoptă prin hotărâre, următoarele măsuri:

  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor din municipiul Galați, în comunele Cuca, Șendreni și Vânători, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 cazuri / 1000 locuitori, , se suspendă în perioada 06.10.2020 – 12.10.2020, inclusiv. Este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
  • Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienții cazați.
  •  Organizarea şi desfăşurarea activităţii teatrelor sau cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte în municipiul Galați se suspendă în perioada 06.10.2020 – 12.10.2020, inclusiv.
  • Se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc din municipiul Galați, din comunele Cuca, Șendreni și Vânători, în perioada 06.10.2020 – 12.10.2020, inclusiv
  •  Spectacolele, concertele, festivalurile publice și private sau alte evenimente culturale desfășurate în aer liber în municipiul Galați și comunele Cuca, Șendreni și Vânători, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 cazuri / 1000 locuitori, sunt interzise în perioada 06.10.2020 – 12.10.2020, inclusiv.
  •  La nivelul județului Galați, organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localități.
  •  Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici care își desfășoară activitatea în municipiul Galați și comunele Cuca, Șendreni și Vânători, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 cazuri / 1000 locuitori, își vor desfășura activitatea prin organizarea programului de lucru în regim de muncă la domiciliu / telemuncă, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru.
  • Se aprobă începând cu data de 08.10.2020 reluarea cursurilor școlare în scenariul II (GALBEN) de funcţionare la unitatea de învăţământ Colegiul National „Costache Negri” Str. Brăilei nr.134, municipiul Galați, județul Galați.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here