Captură record după o urmărire ca-n filme. Polițiștii au folosit un dispozitiv special de oprire/ FOTO

Polițiștii din Vicovu de Sus, județul Suceava, au reușit să facă o captură-record de țigări, după o urmărire în trafic ca-n filme, în timpul căreia au tras mai multe focuri de armă și au folosit noile echipamente de blocare a accesului auto.

De asemenea, polițiștii au confiscat o cantitate record pentru de țigarete de contrabandă, respectiv peste 1.500.000 de bucăți țigarete, de proveniență extracomunitară.

Polițiștii aveau informații despre transportul ilegal, iar în localitatea Straja au încercat să oprească un microbuz și un autoturism care transporta marfa de contrabandă. Șoferii nu au oprit la semnalele polițiștilor, iar aceștia au pornit pe urmele contrabandiștilor.

S-au cerut întăriri, iar în localitatea Vicovu de Sus, politiștii au folosit dispozitivele de blocare.

Aceste dispozitive au fost primite în septembrie și acum au fost folosite pentru prima dată.

Chiar și așa, șoferii au încercat să își continue traseul. Atunci s-au tras focuri de armă. În cele din urmă, polițiștii au reușit oprească microbuzul în care se aflau țigările de contrabandă, dar contrabandiștii au reușit să fugă.

„Polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus au folosit dispozitivul de oprire a vehiculelor, fiind perforate toate cele 4 anvelope ale microbuzului care transporta țigarete de contrabandă. S-a utilizat din nou armamentul din dotare, persoana care conducea microbuzul respectiv reușind să se facă nevăzută în lunca râului Suceava. A fost efectuată cercetarea la fața locului și au fost inventariate țigaretele de contrabandă fiind identificate în microbuz 76.149 de pachete de tigarete, respectiv 1,5 milioane de bucăți de țigarete de proveniență extracomunitară. S-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, cercetariile fiind continuate sub supravegherea procurorului de caz pentru identificarea autorului sau autorilor și probarea activității infracționale”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Suceava.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here