Agentul de pază al unui post TV a împuşcat mortal un protestatar în timpul unei altercaţii

Drama s-a petrecut sâmbătă, în apropierea Muzeului de Artă din Denver, Colorado, SUA, iar împuşcătura mortală a fost precedată de o altercaţie verbală violentă între un protestatar Black Lives Matter şi victimă, pe care poliţia a identificat-o drept Lee Keltner, bunic şi veteran militar, informează Antena3.ro.

Cel care a tras asupra lui Keltner este Matthew Dolloff, agent de securitate furnizat de compania Pinkerton pentru echipa postului TV 9News.

9News a confirmat ulterior că a impus regula ca echipele sale de filmare să fie însoţite de agenţi de securitate la mitingurile de protest.

Altercaţia care a precedat împuşcătura fatală a implicat mai multe persoane, între care şi Keltner.

Relatările jurnaliştilor locali dar şi clipurile postate pe reţelele sociale arată cum un bărbat care poartă un tricou BLM ţipă către victimă: “Hai, dă-mi cu spray-ul ăla nenorocit!”.

E vorba de un spray paralizant pe care Keltner avea să-l folosească în curând, dar nu asupra celui care striga, ci asupra lui Dolloff.

Acesta din urmă continuă să strige în timp ce mai mulţi martori se interpun iar Lee Keltner iese pentru câteva secunde din cadru.

Apoi se aude o împuşcătură iar bărbatul, care ţine în mână un pulverizator, cade la pământ.

Presa internaţională acreditează ipoteza că, după ce s-a îndepărtat de protestatarul BLM, bărbatul l-ar fi lovit pe agentul de securitate şi ar fi îndreptat jetul de spray paralizant către acesta.

Bodyguard-ul, Matthew Dolloff, a scos un pistol şi a tras asupra lui Keltner de la distanţă mică.

Zona era împânzită de forţe de ordine dotate cu arme automate, în contextul desfăşurării a două mitinguri paralele, unul al BLM, celălalt, al grupului “Patriot Musters”, format din susţinători ai poliţiei.

Dolloff s-a predat imediat. A fost arestat sub acuzaţia de crimă de gradul 1 (care implică premeditare), fără posibilitatea de a fi eliberat pe cauţiune.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here