Medicii de familie solicită demiterea urgentă a lui Virgil Guran, consilier al premierului Ludovic Orban

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) a transmis duminică seara un comunicat prin care solicită „demiterea urgentă” a lui Virgil Guran, consilier al premierului Ludovic Orban, în urma unor declarații pe care acesta le-a făcut la televiziune. Totodată, medicii de familie precizează că aşteaptă din partea lui Virgil Guran „scuze publice adesate corpului medical”.

Potrivit SNMF, Virgul Guran a afirmat, în cadrul unei emisiuni televizate: „Trebuie să iei măsuri, dacă nu eşti ferm, vei pierde. Şi trebuie să înţeleagă toată lumea. Cine vrea să trimită medici să moară? (…) Ce să facem? E ca la militari, îi trimiţi la război, mai mor unii dintre ei, din păcate”.

„Declaraţia lui Virgil Guran, reprezentant al Executivului, este cinică şi iresponsabilă, militarii merg la război înarmaţi, nu ca medicii de familie, cu mâinile goale. Lipsa de respect pentru medici şi lipsa de empatie faţă de pacienţi îl descalifică pentru orice funcţie publică. Sperând că declaraţia acestui consilier este o părere personală şi nu reprezintă poziţia Guvernului român, SNMF cere urgent demiterea sa”, se spune în comunicat.

SNMF precizează că declaraţia consilierului a fost făcută în contextul reacţiei mediciilor de familie la afirmaţia ministrului sănătăţii, care a anunţat că aceştia se vor deplasa la domiciliile celor confirmaţi pozitiv.

„Precizăm că medicii de familie nu dispun de maşini care pot fi decontaminate, nu dispun de echipamente potrivite și nici de posibilitatea de a se echipa și dezechipa în condiții de siguranță”, punctează SNMF.

Nu este pentru prima dată când Virgil Guran face declarații controversate. În august, Virgil Guran spunea într-o conferință de presă ținută la sediul PNL Dâmbovița că marea majoritate a oamenilor infectați cu coronaviurs nici nu simt că au virusul. „O răceală este mai grea de dus decât virusul”, a declarat Guran.

Virgil Guran, președinte al organizației județene Dâmbovița a PNL, a fost numit în funcția de consilier de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Ludovic Orban la începutul lui decembrie 2019.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here