Tutun de contrabandă la oficiile poștale din Slatina. Polițiștii au ridicat zeci de colete în cadrul unor percheziții/ FOTO

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au efectuat, ieri după-amiază, șapte percheziții la sediul și la punctele de lucru ale Poștei, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii unor infracțiuni prevăzute de Codul Fiscal.

Mai exact, este vorba de dosarul „Rotunda”, în care mai multe persoane sunt cercetate pentru contrabandă cu tutun și țigări și în cadrul căruia anchetatorii au luat urma unor colete cu tutun ce urmau ca, prin serviciile poștale, să ajungă la diverse persoane din țară.

În urma perchezițiilor efectuate ieri, polițiștii de investigare a criminalității economice au găsit 30 de colete, în interiorul cărora erau 41 de kilograme de tutun mărunțit. Coletele urmau a fi expediate către diverse persoane fizice din țara.

„Polițiștii de investigare a criminalității economice continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de “producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă” și “deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, 400 țigări de foi de 3 grame, 200 țigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere și vinuri, peste 300 litri”, fapte prevăzute și pedepsite de Codul Fiscal”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Alexandra Dicu.

Nouă persoane au fost puse sub control judiciar de procurorii caracaleni în acest dosar, după perchezițiile efectuate, luna trecută, la mai multe adrese din Rotunda, de unde oamenii legii au ridicat peste 1200 kilograme de tutun și aparate de mărunțit tutunul.

Persoanele au cultivat și achiziționat tutun foi, pe care l-ar fi procesat la domiciliu, în afara cadrului legal.

„Tutunul procesat ar fi fost oferit spre comercializare pe diverse platforme de vânzări online, fiind livrat prin intermediul unor firme de curierat.

În urma unor percheziții efectuate la data de 14 septembrie 2020 în această cauză, polițiștii au ridicat 226 de kilograme tutun mărunțit, peste 1.000 de kilograme de tutun foi și două aparate de mărunțit, în valoare totală de aproximativ 52.000 de lei”, a precizat Alexandra Dicu.

Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat se ridică la suma de 101.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here