Primăria Slatina, un nou proiect privind transportul public gratuit pentru mai multe categorii de persoane

La propunerea primarului Slatinei, Emil Moț, Consiliul Local urmează să ia în dezbatere, în vederea aprobării, un proiect de hotărâre privind acordarea de facilităţi pentru transportul public în comun local, prin curse regulate, pe raza municipiului, pentru mai multe categorii de persoane, în contextul ultimelor modificări ale legislației în domeniu.

Vorbim de pensionari, de beneficiarii de ajutor social, de studenții care urmează studii pe raza orașului, de elevi și de persoanele cu dizabilități, de veterani și văduvele de război, ca și de persoanele persecutate de fostul regim comunist, care vor continua să beneficieze de gratuitate pe transportul public de persoane în lumina ultimelor modificări ale legislației în domeniu.

„Este vorba de o actualizare a prevederilor locale care să concorde cu ultimele modificări ale legislației în privința gratuității de care beneficiază anumite categorii de populație”, a spus Cătălin Grecu, directorul SC Loctrans SA, operatorul de transport public de persoane în Slatina.

Spre deosebire de celalalte categorii de beneficiari, elevilor li se acordă o gratuitate de doar 50% suportată din bugetul local, cealaltă jumătate urmând să fost pusă la bătaie de stat, prin Ministerul Educației.

„Primăria municipiului Slatina va deconta costul călătoriilor efectuate de categoriile de călători stabilite la art.1, în conformitate cu prevederile prezentei hotărâri, în limita bugetului de venituri și cheltuieli aprobat și disponibilitățile bănești existente.

Categoriile de persoane vizate vor beneficia de un singur tip de abonament,
conform opțiunii acestora, indiferent de numărul categoriilor în care se încadrează, în baza documentelor justificative depuse la operatorul de transport”, se arată în proiectul de hotărâre inițiat de primar.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 0-6 ani beneficiază de gratuitate, fără necesitatea achiziționării vreunui tip de legitimație de călătorie, cu condiția prezentării în mod obligatoriu a unei copii după certificatul de naștere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here