PSD: „Vom trăi câte un Colectiv în fiecare zi”. Ciolacu cere amânarea alegerilor

Președintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat joi că invită Guvernul să explice cum va organiza alegerile parlamentare, în condițiile în care România a înregistrat un nou record de cazuri COVID-19.

PSD invocă drama de la Colectiv și arată, ca reacție la numărul de noi cazuri de persoane cu coronavirus, că într-o singură zi au pierit mai mulți oameni decât în dezastrul de acum cinci ani:

„Drama este că, din cauza iresponsabilității guvernării, vom trăi câte un Colectiv în fiecare zi”.

„De ieri până azi încă 4.000 de români au primit vestea că sunt infectați cu COVID. Alte zeci de familii își plâng pe cineva drag care a dispărut după ce a pierdut lupta cu virusul. Într-o singură zi au pierit mai mulți semeni de-ai noștri decât acum cinci ani, în dezastrul de la Colectiv. Drama este că, de azi înainte, din cauza iresponsabilității acestei guvernări, vom trăi câte un Colectiv în fiecare zi! Câți români mai trebuie să moară pentru ca Iohannis și Orban să-și satisfacă obsesia de a obține puterea totală?”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

Joi este a doua zi în care se înregistrează peste 4.000 de cazuri noi de COVID-19 în România. Sunt 4.013 cazuri și 73 de decese în ultimele 24 de ore, iar în secțiile de terapie intensivă sunt peste 720 de pacienți.

În incendiul de la Colectiv, din 2015, și-au pierdut viața 64 de tineri, iar alte câteva sute au fost rănite.

„Este o diferență între PSD, PNL și președintele României. Dacă președintele României și PNL nu doresc decât alegeri și să se uite pe sondaje, când le convin aceste alegeri, noi avem cu totul o altă abordare: o promisiune făcută de mine și de colegii mei că nu mai ieșim după agenda cetățenilor. Organizarea alegerilor este atributul Guvernului. Eu invit Guvernul, în mod special pe primul-ministru, să vină să ne explice cum se vor desfășura aceste alegeri, pentru că deja avem 4.000 de cazuri (c.n. COVID-19) pe zi”, a spus Marcel Ciolacu la sediul PSD, precizând că „nimeni nu e normal la cap” dacă face alegeri în acest context.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here