Doliu în lumea medicinei din România. Un medic reputat s-a stins din viață/ FOTO

Lumea medicinei din România este în doliu. Reputatul medic Dan Olteanu, de la Spitalul Universitar din București, s-a stins din viață la vârsta de 80 de ani. Era șeful departamentului de Medicină Internă.

Profesorul Dan Olteanu, șeful Disciplinei de Medicină Internă din cadrul Spitalul Universitar din București, a fost fondatorul școlii moderne de Medicină Internă de peste patru decenii, un mentor desăvârșit pentru generații întregi de studenți și medici, fascinați de talentul sau profesional și didactic.

A fost creatorul Secției de Gastroenterologie din Spitalul Universitar.

”Pios omagiu Profesorului Doctor Dan Olteanu, acum, cand Destinul sau l-a mutat intr-o STEA! O STEA ce nu se va stinge niciodata si va lumina mai departe, destinele atator generatii!

Profesorul Dan Olteanu, Seful Disciplinei de Medicina Interna din cadrul Spitalul Universitar din Bucuresti, a fost fondatorul scolii moderne de Medicina Interna de peste patru decenii, un mentor desavarsit pentru generatii intregi de studenti si medici, fascinati de talentul sau profesional si didactic. A fost creatorul Sectiei de Gastroenterologie din Spitalul Universitar.

Cuvintele sunt prea putine si prea sarace pentru a exprima intreaga noastra recunostiinta, a medicilor pe care i-a format cu o rara competenta, cu o mare rabdare si cu o totala daruire; a sutelor de studenti carora le-a conturat devenirea, a miilor de pacienti carora le-a daruit zile si ani….

Ne inchinam cu profund respect in fata personalitatii sale si il rugam pe Bunul Dumnezeu sa-i ocroteasca vesnicia!
Lumina lina, Domnule Profesor!”, se arată într-un mesaj transmis de Societatea de Medicină Internă, pe contul de Facebook.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here