O întreagă secție a Spitalului Județean de Urgență Slatina rămâne ÎNCHISĂ din cauza COVID-19

Deși trebuia ca, de ieri, să fie redeschisă, Secția Gastroenterologie, unde nouă angajați au fost diagnosticați cu COVID-19, rămâne închisă la propunerea medicului epidemiolog al unității sanitare.

Secția Gastroenterologie a fost închisă după ce întreg personalul a fost băgat în izolare pentru 14 zile în urma confirmării pozitive a trei medici, trei asistente și trei infirmiere. Ieri, secția urma să fie redeschisă, dar medicul epidemiolog al spitalului a propus ca secția să rămână închisă pentru alte câteva zile, întrucât mai sunt în lucru câteva teste.

„Am avut la Secția Gastroenterologie, pe care am închis-o, pentru 14 zile, am avut trei medici, trei asistente și trei infirmiere cu confirmare pozitivă la COVID-19. A fost nevoie să închidem secția pentru că am testat tot personalul de acolo și l-am băgat în izolare 14 zile. Urma să redeschidem secția luni, dar se pare că medicul epidemiolog a zis să mai așteptăm câteva zile pentru că mai avem niște teste în lucru la cei care au venit după izolare”, a declarat managerul interimar al Spitalului Slatina, Dan Stana.

Și pe Secția Pediatrie trei medici au fost confirmați cu pozitiv cu SARS-CoV-2.

Numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 2769 în Olt, de la debutul pandemiei.

De asemenea, peste 90 de oameni din județ au fost răpuși de virusul ucigaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here