Senatoarea de Olt Siminica Mirea: Sănătatea românilor contează, iar aceasta nu trebuie pusă în pericol pentru alegeri!

Senatoarea PSD de Olt Siminica Mirea susține că, în actualul context epidemiologic, sănătatea românilor contează, iar aceasta nu trebuie pusă în pericol pentru alegeri.

Ea mai afirmă că, dată fiind situația generată de pandemia noului coronavirus, alegerile parlamentare din decembrie ar trebui amânate.

„În astfel de momente, sănătatea şi siguranţa cetățenilor primează în fața oricărui interes de partid! Nu putem ascunde realitatea din spitale şi criza medicală, pentru a organiza cât mai repede alegeri parlamentare. Românii au nevoie de încredere şi speranţă.

Avem nevoie de mai mult! Avem nevoie de măsuri serioase şi soluţii eficiente, pentru că, iată, creşterea cazurilor de COVID-19, se află în continuare pe un trend ascendent, iar incapacitatea secţiilor ATI este alarmantă, unde vorbim despre viaţă şi moarte. De altfel, am spus-o și o repet, sănătatea românilor contează, iar aceasta nu trebuie pusă în pericol pentru alegeri”, a declarat Siminica Mirea.

Încă de săptămâna trecută, într-o postare pe Facebook, PSD dădea de înțeles că susține amânarea alegerilor parlamentare.

„Mii de familii au suferit deja pierderi dureroase în ultimele luni; își plâng bunicii, părinții sau nepoții răpuși de COVID-19.

Pentru golul rămas în casa familiilor care au pierdut bătălia cu COVID-19, Iohannis și Orban trebuie să răspundă! Să organizezi alegeri la peste 4.000 de infectări pe zi înseamnă să sacrifici și mai mulți oameni dragi!

Câte asemenea drame trebuie să se mai producă din cauza guvernării PNL care a pierdut total controlul pandemiei? Câți români trebuie să mai moară pentru ca puterea liberală să trăiască bine?”, se arată în mesajul publicat de PSD pe Facebook.

Tot săptămâna trecută, Curtea Constituțională a publicat motivarea deciziei prin care a stabilit că legea prin care Parlamentul stabilește data alegerilor legislative este constituțională. Potrivit motivării, alegerile pot fi amânate cu trei luni, până în martie, dacă Parlamentul decide. De asemenea, CCR spune că, odată intrată în vigoare legea (după promulgare), Hotărârea de Guvern prin care executivul stabilește data alegerilor pe 6 decembrie își încetează efectul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here