Papa Francisc a fost avertizat cu privire la o posibilă expunere la coronavirus – un diplomat al Vaticanului a fost testat pozitiv

Papa Francisc a fost avertizat cu privire la o posibilă infectare cu coronavirus, în condițiile în care Suveranul Pontif a avut contact cu un diplomat al Vaticanului care a fost confirmat pozitiv de curând, relatează The Independent.

Arhiepiscopul Adolfo Tito Yllana, ambasadorul Vaticanului în Australia, a discutat față în față cu Papa în data de 6 octombrie, la mai puțin de două săptămâni înainte să fie testat pozitiv la noul coronavirus în Australia, relatează presa locală.

Autoritățile australiane au confirmat că un diplomat care a ajuns la Sydney în data de 9 octombrie a fost testat pozitiv, însă nu au dezvăluit identitatea sa. Acesta a fost testat la 10 zile după ce și-a început carantina la domiciliu în capitala țării, Canberra, au declarat autoritățile sanitare locale într-un comunicat.

Autoritățile spun că riscul de infectare pentru cei doi șoferi ai diplomatului este scăzut și că au notificat pe toți cei care ar fi putut să ia contact cu persoana infectată.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here