Noul Consiliu Județean Olt a fost constituit sâmbătă. Marius Oprescu: Voi rămâne același președinte al tuturor oltenilor/ FOTO+VIDEO

Ședința de constituire a noului Consiliu Județean Olt a avut loc sâmbătă, în prezența tuturor aleșilor județului și a prefectului Florin Homorean. „Voi rămâne același președinte al tuturor oltenilor și îi asigur pe aceștia că ușa consiliului județean și a cabinetului meu le va fi permanent deschisă, pentru că dialogul și echilibrul sunt cheia unei administrații publice de succes și în interesul cetățenilor”, a declarat, după ce depus jurământul, Marius Oprescu, ales pentru a doua oară în fruntea CJ Olt.

Ședința a început cu Imnul Național al României, după care prefectul județului, Florin Homorean, a anunțat că Tribunalul Olt a validat toate mandatele noilor aleși ai județului, cu excepția a trei dintre ele, pentru că trei consilieri au renunțat la mandat. Este vorba de Marius Oprescu, ales președinte al CJ, de Cătălin Ion Grecu (PSD) și de Liviu Voiculescu (PNL).

A urmat depunerea jurământului de către noii aleși și de către președintele consiliului județean, Marius Oprescu.

„Depunerea jurământului este o onoare pentru mine, dar, în același timp, și un angajament, acela al continuării dezvoltării județului Olt. De asemenea, jurământul reprezintă o garanție de îndeplinire, întocmai, a programului de guvernare locală cu care ne-am prezentat în fața cetățenilor. De azi, aici, în Sala Europa, toți consilierii județeni care au depus jurământul, indiferent de culoarea politică, vor trebui să lucreze exclusiv în interesul cetățenilor. Cred mai mult ca oricând că administrația publică locală trebuie să fie aproape de comunitate, pentru că oltenii au nevoie să aibă siguranța că că în domnenii precum sănătatea, educația, infrastructura, economia, vor fi prioritățile noastre în următorul mandat.

Voi rămâne același președinte al tuturor oltenilor și îi asigur pe aceștia că ușa consiliului județean și a cabinetului meu le va fi permanent deschisă, pentru că dialogul și echilibrul sunt cheia unei administrații publice de succes și în interesul cetățenilor”, a spus, după ce depus jurământul, Marius Oprescu.

La ședință a fost prezent și deputatul social-democrat Marius Iancu.

Tuturor aleșilor le-a fost atrasă atenția, de către secretarul CJ Olt, Marinela-Elena Ilie, că au la dispoziție 15 zile să intre în legalitate dacă se află în vreo situație de incompatibilitate cu noua funcție.

Partidul Social Democrat deține majoritatea absolută în Consiliul Județean Olt, având 21 de reprezentanți (20 de mandate obținute prin vot direct și încă unul obținut după redistribuire), după cum urmează: Virgil Delureanu, Cătălin-Ion Grecu (care va fi înclocuit de un membru supleant), Mariana Matei, Cătălin-Ionuț Ivan, Ion-Adrian Bărbulete, Nicolae Vitan, Ion-Lucian Bondrescu, Mirela Vasile, Ilie Irimia, Iulia-Daniela Vlad, Dorin-Teodor Postelnicu, Ionel-Cristian Gheorghe, Adrian Iordache, Toma Prună, Emil-Vergilius Marinescu, Constantin Popescu, Ioan Nedelea, Valeria Gălan, George Șofaru, Cristian Butnariu și Ilie Hău (care urmează să fie validat pe locul rămas liber prin retragerea lui Marius Oprescu).

Potrivit listei de consilieri ai PNL, în noul legislativ al județului au intrat Ion Voicu (fostul șef al IPJ Olt), Liviu-Dumitru Voiculescu (înlocuit de un membru supleant după ce s-a retras), Viorel Dumitrescu, Gheorghe Alin Sorin Ciucu, Dumitru Căleală, Gheorghe Bujgoi, Gigi-Nicolae Ghencea, Cătălin-Petrișor Giurea, Ilie Sterie, Florea Niculae și Ionel-Bogdan Crușoveanu.

Imagini de la depunerea jurământului de către noii consilieri județeni ai Oltului:

La alegerile locale de anul acesta doar cele două partide, PSD și PNL, au trecut pragul electoral și doar ele vor avea reprezentanți în Consiliul Județean Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here