Parada de 1 Decembrie ar putea fi anulată din cauza pandemiei de coronavirus: “Probabil că Ziua Naţională va fi sărbătorită în alt mod”

Sursa foto: b1.ro

Parada militară de 1 Decembrie de anul acesta ar putea să nu mai fie organizată din cauza pandemiei de coronavirus. Reprezentantii Ministerului Apararii au precizat că daca situaţia epidemiologica nu se schimba, este posibil ca de 1 decembrie Ziua Naţională să fie sărbatorită în alt mod.

Ziua Naţională a României ar putea fi sărbătorită anul acesta fără tradiţionala paradă militară de 1 decembrie din cauza pandemiei de coronavirus.

“În actualul context pandemic, sunt luate în calcul toate opțiunile. Încă nu s-a luat o decizie finală asupra modului în care se va sărbători Ziua Națională pe data de 1 Decembrie”, a declarat Daniel Anghel, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării la B1TV.

Reprezentantul MApN precizeză că dacă situaţia epidemiologica rămâne la fel, este posibil ca Ziua Naţională să fie sărbătorită “în alt mod”.

“Ne gândim si daca lucrurile rămân ca în momentul de față, probabil ca Ziua Nationala va fi sărbătorită în alt mod”, a mai spus Daniel Anghel.

Recent, chiar ministrul Apărării, Nicolae Ciuca, dădea de înţeles că parada militară nu s-ar mai organiza anul a acesta de 1 Decembrie.

“Probabil ca pana la 1 Decembrie lucrurile nu se vor imbunatati substantial si avem in calcul o varianta, astfel încât să avem un scenariu de celebrare a Zilei Nationale de asemenea în conditii impuse de pandemie”, a declarat ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, pe 21 octombrie.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here