Valutiștii din Slatina, prinși în flagrant. Bărbații au fost săltați de oamenii legii

Trei bărbați au fost duși, azi, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt după ce au fost prinși în timp ce desfășurau activități de schimb valutar fără autorizație.

Valutiștii au fost depistați în urma acțiunilor făcute de polițiștii olteni pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite ce se comit la regimul caselor de schimb valutar, de amanet și a schimburilor ilegale de valută practicate de anumite persoane fizice neautorizate.

La activitate au participat poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi cei din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

„În urma verificărilor efectuate, în zona „Vacanţa” de pe raza municipiului Slatina, au fost surprinse în flagrant un număr de trei persoane de sex masculin care desfășurau activități de schimb valutar fără autorizație.

Acestea au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt în vederea legitimării și luării măsurilor legale, ca urmare a nerespectării legislației in domeniu.”, transmite IPJ Olt.

Astfel, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale în valoare totală de 15.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind protejarea populației împotriva unor activități de comerț ilicite.

Ca măsura complementară s-a dispus confiscarea sumelor tranzacționate, respectiv 400 Euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here