Vremea azi, 28 octombrie. Ne așteaptă un weekend cu frig și ploi

Astăzi vor fi înnorări în sudul și estul țării, pe unde e posibil să burnițeze sau să plouă slab. În rest, așteptăm vreme bună dar în zonele joase, în orele dimineții va fi ceață.

Temperaturile se mențin ridicate pentru finalul lunii octombrie și se vor situa între 15 grade și 20 de grade Celsius. Cele mai scăzute valori se vor înregistra în depresiuni.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici găsim ceață dimineața, înnorări pe parcursul zilei și s-ar putea să picure puțin. Apare și soarele printre nori și se încălzește ușor.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, se mai adună norii însă vor fi și perioade cu soare iar temperaturile se mențin ridicate pentru această dată.

În nordul Moldovei și în Bucovina, în zonele joase este prezentă ceața, înnorările vor fi temporare și e posibil să plouă slab. Temperaturile cresc cu 3-4 grade față de ziua trecută.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, așteptăm vreme plăcută, cu soare, vânt domol și 18 grade în termometre.

Vreme bună se anunță și în ținuturile vestice. Atmosfera va fi însorită iar maximele urcă spre 20 de grade.

Mai cresc temperaturile și în Transilvania, însă în primele ore ale zilei se anunță ceață densă. Mai târziu, apare soarele iar temperaturile urcă până la 18 grade în Sibiu.

În sud-vestul țării așteptăm vreme mohorâtă; ceață dimineața și înnorări pe parcursul zilei. O să plouă doar izolat și se încălzește ușor.

În ținuturile sudice, norii vor fi numeroși, zărim și soarele printre nori, iar maximele urcă spre 20 de grade.

Vremea în țară

Joi, atmosfera va fi schimbătoare. Pe parcursul zilei, o să plouă slab în sud-est, iar spre seară ploile ajung și în nord-vestul și în centrul țării. Temperaturile se mențin ridicate pentru această dată.

Vineri se răcește în majoritatea zonelor, o să plouă la început în jumătatea estică iar spre seară și în regiunile intracarpatice. Cantitățile de apă strânse vor depăși 25 l/mp.

Vântul va prinde putere pe crestele montane, cu viteze de peste 90 km/h dar se va înteți și în sudul Banatului și în Oltenia.

Sâmbătă vom avea vreme rece în jumătatea de est a țării și ploi consistente în regiunile extracarpatice. În Carpații Meridionali și Orientali, la altitudini mari, vor predomina ninsorile iar vântul va continua să sufle tare pe crestele montane.

Vremea în București

În București, în primele ore ale zilei, se mai adună norii și s-ar putea să plouă slab. Apare și soarele pe parcursul zilei iar în termometre se ating 18-19 de grade, valori ridicate pentru această dată. La noapte revin condițiile de ceață și minima va ajunge pe la 10 grade.

Și joi avem vreme caldă cu 20 de grade în termometre. Atmosfera va fi schimbătoare și s-ar putea să picure puțin.

Vineri norii vor fi numeroși și o să plouă mai ales în prima parte a zilei, se răcește tranșant și la amiază vor fi cel mult 15 grade.

Sâmbătă temperaturile continuă să scadă și se vor situa sub normalul perioadei. Pe parcursul zilei vor fi înnorări și ploi temporare, apoi apare și soarele iar la amiază se vor înregistră cel mult 11 grade. Spre seara, vântul va avea intensificări cu viteze de 45…50 km/h.

Vremea la munte

În zonele de munte, urmează o zi frumoasă și caldă pentru sfârșitul lunii octombrie. Vântul mai are unele intensificări la altitudini mari iar temperaturile din stațiuni vor ajunge până la 15 grade.

Și joi atmosfera va fi plăcută și caldă pentru această dată. Pe seară încep să se-adune norii și apar ploi locale, iar vântul prinde putere, la altitudini mari.

Vineri se răcește și o să plouă în cea mai mare parte a zonei montane. În plus, va avea intensificări, iar pe creste își vor face apariția ninsorile și lapovița.

Sâmbătă ploile vin pe zone extinse în Carpații Orientali și Meridionali. Se pot strânge cantități mai însemnate de apă, iar la altitudini de peste 1.400 de metri vor predomina ninsorile. Pe creste, vântul va continua să sufle tare, cu viteze la rafală de peste 80…90 km/h.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here