Accident grav în Vaslui. O șoferiță de 72 de ani a spulberat o căruță cu două persoane/ FOTO

Doi oameni care se aflau într-o căruţă au fost răniţi într-un grav accident, pe un drum din judeţul Vaslui, din cauza unei şoferiţe în vârstă de 72 de ani.

Femeia aflată la volan nu ar fi adaptat viteza la condiţiile de drum şi a intrat în atelajul care mergea în aceeaşi direcţie.

Evenimentul s-a produs pe Drumul Judeţean 248, pe raza satului Rateşu Cuzei. O maşină, la volanul căreia se afla o femeie în vârstă de 72 de ani, din Iaşi, a lovit o căruţă în care se aflau două persoane, un bărbat de 60 de ani şi o femeie de 45 de ani.

Localnici: “Domnii veneau de pe câmp cu căruţa şi doamna cu maşina venea de la Vaslui. Nu a cordat prioritate, nu a adaptat la condiţiile meteo şi a intrat direct în ei. Dacă nu îi arunca în şanţ, cred că era mai rău.”

Şoferiţa îşi aminteşte că a vrut să intre în depăşirea căruţei, însă din faţă a observat un camion care venea cu viteza şi a renunţat. A intrat însă în spatele atelajulu, încărcat cu lemne, pe care oamenii le adunaseră din pădure.

Șoferiță: Eu veneam încetişor, nu cu viteză, căruţa a tras în faţa mea. Din partea aia venea un camion cu viteză. Un băiat spune că el a agăţat întâi căruţa. Eu m-am trezit. Am patinat şi m-am trezit aşa. Doi oameni răniţi, sunt duşi la spital.

Reporter: V-aţi speriat?
Șoferiță: Da, ce să spun sunt terminată.

În urma impactului violent, maşina a rămas suspendată pe căruţă, care a fost împinsă pe celălalt sens de mers. Cei doi răniţi au fost aruncaţi în şanţ, şi au suferit răni serioase la cap şi la picioare. Au fost preluaţi de echipajele medicale SMURD din cadrul ISU Vaslui.

Marius Stanciu purtător de cuvânt ISU Vaslui: “La sosirea echipajelor de intervenţie au fost găsite două victime. După evaluarea şi acordare ajutor, victimele au fost transpurtate la UPU Vaslui, cu politraumatisme. În stare gravă este bărbatul, care are traumatisme la nivelul capului ”

Potrivit autorităţilor, şoferiţa nu consumase alcool. Poliţiştii au început cercetările în acest caz.

Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt IPJ Vaslui: ”În cauză s-a deschis dosar penal pt săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi urmează să se stabilească împrejurările în care s-a produs accidentul.”

Şi calul a suferit răni grave la picioare, astfel că a fost sacrificat. Timp de câteva ore, pe durata cercetărilor la faţa locului, traficul s-a desfăşurat pe un singur sens.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here