Purtarea măștii, obligatorie în localitățile cu peste 1,5 cazuri de COVID la mia de locuitori. Slatina, Caracal, Balș, printre localitățile vizate

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a propus, în ședința de luni, ca purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în toate localitățile din județele în care incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori, iar în județele în care rata de incidență este mai mică de acest prag, purtarea măștii să fie obligatorie la nivelul localităților unde incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori. În Olt, 15 localități sunt în această situație.

Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică, în acest moment se înregistrează o incidență ce depășește 1,5/1.000 de locuitori în Slatina, Caracal, Balş, Piatra Olt, Bălteni, Brebeni, Coteana, Dăneasa, Deveselu, Găneasa, Grojdibodu, Icoana, Pleşoiu, Redea şi Slătioara.

Potrivit prefectului Florin Homorean, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt va fi convocat mâine pentru adoptarea unei hotărâri care să pună în aplicare măsurile adoptate de CNSU.

Nerespectarea măsurilor de protecție atrage sancțiuni usturătoare. Week-end-ul trecut, polițiștii au aplicat 162 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 38.500 de lei, celor care au fost depistați că nu respectau măsurile de protecţie individuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here