Bacău: Victorie uriaşă pe plan local, pentru industria HoReCa. Închiderea cafenelelor şi restaurantelor, anulată în instanţă

HoReCa a obţinut o victorie uriaşă în Bacău. Judecătorii au hotărât să anuleze documentul prin care Consiliul pentru Situaţii de Urgenţă prin care se închideau restaurantele şi cafenelele.

Astfel, măsura luată de autorităţi este suspendată, dar decizia Tribunalului Bacău nu ese definitivă şi poate fi contestată cu recurs. Magistraţii au decis ca o nouă hotărâre să se emită, iar aceastra trebuie să conţină măsuri treptate de combatere a pandemiei în privinţa industriei locale HoReCa.

“Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-23,00, în localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-23,00, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor localitate este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori;”, se arăta în hotărârea dată de autorităţi

La întâlnirea cu reprezentanții Horeca, din 12 octombrie, preşedintele a declara că orice hotărâre, inclusiv a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, este contestabilă, mai ales când ea prezintă semne clare de „abuz, fugă de responsabilitate din partea autorităților și abordări heirupiste, vădit contraproductive, cu consecințe dintre cele mai nefaste”.

„La momentul respectiv, am propus în ședința CJSU un set de măsuri graduale, convenit cu reprezentanții HoReCa, însă comitetul nu a vrut să țină seama de acestea. Pe cale de consecință, reprezentanții HoReCa au acționat în instanță CJSU, obținând decizia previzibilă de astăzi. E un prim mare pas înainte în direcția respectării drepturilor acestor antreprenori, dar și în privința elaborării unui plan coerent și eficient de măsuri anti-Covid19, care să nu ducă la faliment afacerile locale și-așa lovite de pandemie”, a declarat Ivancea, portrivit zdbc.ro.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here