Cutremurul din Marea Egee a făcut RAVAGII în Turcia şi Grecia. Peste 100 de oameni au murit

Bilanţ înfiorător în urma cutremurului din Marea Egee care s-a resimţit vineri în Turcia şi Grecia. 115 persoane au murit din cauza seismului, au anunţat miercuri autorităţile însărcinate cu gestionarea dezastrelor. Între timp, continuă eforturile de căutare şi salvare a unor eventualilor supravieţuitori în două clădiri din oraşul Izmir din vestul Turciei.

Printre victimele cutremurului se numără doi adolescenţi, care au murit în insula Samos din Grecia, transmite agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Marţi, la 90 de ore de la producerea cutremurului, echipele de salvare de la Izmir au scos din moloz o tânără în viaţă. Acum, operaţiunile de căutare sunt concentrate asupra a două clădiri.

Cutremurul cu magnitudinea 6,7 a fost cel mai puternic care a lovit Turcia, în aproape un deceniu.

Potrivit sursei citate, seismul s-a soldat cu rănirea a 1.035 de persoane la Izmir, iar 137 sunt încă în spital, a declarat Autoritatea de gestionare a dezastrelor şi urgenţelor (AFAD) din Turcia.

Peste 4.600 de corturi şi 17.000 de paturi sunt utilizate ca adăposturi temporare în Turcia,

Peste 500 de persoane au fost ucise într-un seism în 2011 în oraşul Van (est), în timp ce un cutremur produs în ianuarie în acest an a făcut 41 de morţi în provincia Elazig (est).

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here